Foto: stock.xchng
No pirmdienas, 19.septembra, dokumentu parakstīšana ar drošu virtuālo eParakstu un to lietošana kļūs vēl vienkāršāka un lietotājiem draudzīga. Turpmāk būs iespējams parakstīt un ērti izmantot arī Latvijā un citur pasaulē plaši pielietotu dokumentu formātu – PDF, informē Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC). Kopš virtuālā eParaksta ieviešanas šī gada februārī elektroniskās parakstīšanās funkcionalitāte un pielietojamība ir mērķtiecīgi pilnveidota un uzlabota.

"Ieviešot drošu virtuālo eParakstu, kura lietošanai nav nepieciešamas papildierīces vai īpaša programmatūra, kā arī nodrošinot iespēju lielai sabiedrības daļai eParakstu saņemt pilnībā attālināti, esam sekmējuši e-pakalpojumu attīstību valstī kopumā," uzsver satiksmes ministrs Uldis Augulis.

eParaksta lietotāji ātri, lēti un ērti interneta vidē var sazināties ar valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī ar e-pakalpojumu sniedzējiem, bez maksas pārbaudīt saņemtu elektroniski parakstītu dokumentu autentiskumu, tā taupot gan naudu, gan laiku, kas iepriekš tērēts iesniegumu, sūdzību, pieteikumu, līgumu, rēķinu un citu dokumentu nogādāšanai adresātam.
Ik mēnesi pieaug elektroniskā paraksta un laika zīmoga lietošanas reižu skaits, pašlaik sasniedzot vidēji 65 000 laika zīmogošanas mēnesī. Kopš gada sākuma eParaksta autentiskums elektroniskos dokumentos pārbaudīts kopumā vairāk kā 2 miljonus reižu, kas ir par 800 000 reizēm vairāk nekā pērn visa gada laikā.

"Ieviešot PDF formāta eParakstīšanas iespēju, elektroniska dokumentu aprite kļūs pievilcīgāka arī uzņēmējiem, jo PDF ir paši izplatīs formāts līgumu, rēķinu, apdrošināšanas polišu, kā arī dažādu grafisku dokumentu elektroniskai sūtīšanai vai glabāšanai," norāda LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!