Foto: Publicitātes foto
Saūda Arābijas princis Valids ibn Talals ibn Abdelazīzs al Saūds un viņa kompānija "Kingdom Holding Co." ir investējuši 300 miljonus ASV dolāru (160 miljonus latu) mikroblogu vietnes "Twitter" stratēģiskas daļas iegādei, pirmdien ziņoja aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz "Kingdom Holding Co." oficiālu paziņojumu šīs valsts biržai.

Šīs investīcijas ir vairāku mēnešu ilgu sarunu rezultāts, informēja kompānija, nesniedzot sīkāku informāciju par šo darījumu.

Saskaņā ar neatkarīgu ekspertu aplēsēm minētie saūdarābu investori šādā veidā iegūst no 3,5% līdz 4% kompānijas "Twitter Inc." akciju.

Princis Valids ir lielākais finanšu grupas "Citigroup Inc." individuālais investors. Lai gan princim ir personīgā lappuse "Tviterī", viņš dod priekšroku saziņai ar SMS, toties viņa sieva princese Amira al Tavila ir liela mikroblogu piekritēja un viņas blogam ir vairāk nekā 30 tūkstoši sekotāju.

Princis Valids jau labu laiku aktīvi iegulda līdzekļus mediju un augsto tehnoloģiju kompānijās. Viņam pieder 7% akciju ar balss tiesībām mediju kompānijā "News Corp.", akciju paketes datorkompānijā "Apple" un Tuvo Austrumu mediju grupā "Rotana", kā arī kompānijās "eBay" un "Motorola".

Saskaņā ar žurnālu "Arabian Business" un "Forbes" datiem princis Valids ir bagātākais uzņēmējs arābu valstīs un ieņem 22.vietu pasaules miljardieru sarakstā. Viņa aktīvi novērtēti ar 21,3 miljardiem ASV dolāru (11,4 miljardiem latu).

"Twitter Inc." aktīvi attīsta savu vietni, cenšoties piesaistīt ne vien jaunus lietotājus, bet arī reklāmdevējus. Tiek prognozēts, ka "Twitter Inc." ienākumi no reklāmām šogad sasniegs 139,5 miljonus ASV dolāru (74,5 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!