Foto: DELFI
Latvijā ir ceturtais ātrākais internets pasaulē, atpaliekot tikai aiz tādām tehnoloģiju lielvalstīm kā Honkonga, Dienvidkoreja un Japāna, liecina interneta tehnoloģiju kompānijas "Akamai Technologies" jaunākais ziņojums.

"Domājot par tehnoloģiski attīstītākajām nācijām, Latvija visdrīzāk neienāk prātā. Taču platjoslas internets šeit sasniedzis vidējo ātrumu 37,5 megabitus sekundē, kas valsti ierindo ceturtajā vietā," teikts "Akamai" ziņojumā, kurā apskatīts laika posms no pagājušā gada jūlija līdz septembrim.

Visātrākais internets pasaulē ir Honkongā, kur vidējais interneta ātrums ir 54,1 megabits sekundē (Mbps).

"Lielais iedzīvotāju blīvums un valdības atbalsts nozīmē, ka internets Honkongā ir zibenīgi ātrs. Un atšķirībā no interneta līnijām robežas otrā pusē [pārējā Ķīnas teritorijā], cenzūra šeit faktiski nepastāv," teikts ziņojumā.

Pārējā Ķīnas teritorija "Akamai" reitingā ierindojas 123.vietā.
Otrajā vietā ierindojas Dienvidkoreja ar vidējo interneta ātrumu 48,8 Mbps, bet trešajā vietā ir Japāna ar 42,2 Mbps.

Piektajā vietā aiz Latvijas nonākusi Rumānija ar 37,4 Mbps, taču vidējais interneta ātrums valstī pagājušā gada trešajā ceturksnī samazinājās par 3,2%.

Sestais ātrākais internets pasaulē ir Beļģijā - 32,7 Mbps, bet piektajā vietā ir Šveice ar 32,4 Mbps.

Astotajā vietā ir Bulgārija ar 32,1 Mbps, ceturkšņa laikā vidējo interneta ātrumu palielinot par 15%.

Pirmo desmitnieku noslēdz Izraēla ar 30,9 Mbps un Singapūra ar 30,7 Mbps.
Savukārt ASV ar 29,6 Mbps ierindojas 14.vietā, kas lielā mērā saistīts ar ASV lielo teritoriju, ko sarežģīti pārklāt ar platjoslas interneta tīklu.
Visā pasaulē 2012.gada trešajā ceturksnī vidējais interneta ātrums bija 15,9 Mbps, teikts "Akamai Technologies" jaunākajā ziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!