Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien ASV Google prezentēja jaunāko ierīci savā klēpjdatoru sērijā - Chromebook Pixel. Dators aprīkots ar Chorme OS operētājsistēmu un skārienjutīgo ekrānu.

Datoram ir 13 collu ekrāns ar 3:2 ekrāna malu attiecību. Tam ir 2560x1700 pikseļu izšķirtspēja, kas nodrošina augstu pikseļu blīvumu - 239 ppi. Augsts pikseļu blīvums nozīmē to, ka katrs individuālais pikselis ir mazs un normālā attālumā ar aci nesaskatāms. Tas nodrošina asākus attēlus un vieglāk lasāmu tekstu.

Chromebook Pixel dzīlēs mīt 1.8GHz Core i5 procesors, 4GB operatīvā atmiņa un 32 vai 64GB SSD disks. Visi šī datora pircēji automātiski iegūst lietošanā arī 1TB diska vietu Google mākoņservisā Drive. Modelis ar lielāko atmiņas apjomu pieejams ar iebūvētu LTE mobilo sakaru savienojumu.

Datora sānos ir divas USB pieslēgvietas, mini displayport ārējā monitora pieslēgšanai, audio izeja un SD karšu lasītājs. Pēc Google datiem, dators ar vienu uzlādi spēj darboties piecas stundas.

Pixel ir pieejams ASV par 1299 un 1449 dolāriem. Tieši cenas dēļ tas paspējis jau izraisīt zināmu kritiku, jo šajā cenas kategorijā pieejami krietni jaudīgāki un labāk aprīkoti datori.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!