Foto: Publicitātes attēli
Turpinot savu populāro kompaktkameru PEN sēriju, Olympus laiž klajā jaunu modeli PEN E-P5, kas modeļu klāstā ieņems augstāko vietu. Kamera, kas atbilst "mikro 4/3" formātam aprīkota ar 16 megapikseļu matricu, ātru autofokusu un piecu virzienu attēla stabilizāciju.

PEN E-P5 ir pirmā "mikro 4/3" kompaktkamera, kas nodrošina 1/8000 slēdža ātrumu un 1/320 zibspuldzes sinhronizāciju. Nepārtrauktajā režīmā kamera spēj uzņemt deviņus kadrus sekundē.

Salīdzinot ar priekšgājējiem, kamerai ir uzlabota autofokusa sistēma, kas darbojas ātrāk un piedāvā fokusa priekšskatījumu (focus peaking) ekrānā. Kā papildus aprīkojums kamerai pieejams digitālais skatu meklētājs ar 2.36 miljonu punktu izšķirtspēju.

Atšķirībā no citiem ražotājiem, kas attēla stabilizācijas mehānismu galvenokārt iestrādā objektīvos, Olympus izmanto kamerā iebūvētu matricas stabilizācijas sistēmu, kas PEN E-P5 gadījumā darbojas piecos virzienos.

E-P5 aprīkota ar divām vadības ripām - vienu aizmugurē, vienu kameras priekšā - kas atkarībā no izvēlētā režīma var regulēt diafragmu un slēdža ātrumu vai ISO un baltā balansa uzstādījumus.

Ērtākai bilžu pārsūtīšanai kamerā iebūvēts Wi-fi bezvadu savienojums. Ar tā palīdzību bildes var pārsūtīt uz datoru vai viedtālruni, kā arī izmantojot īpašu aplikāciju, kameru iespējams vadīt attālināti no viedtālruņa. E-P5 nav iebūvēts GPS uztvērējs, taču tā var iegūt GPS datus no piesaistītā viedtālruņa.

Kameras cena ASV tirgū plānota ap tūkstots dolāriem. Par cenu un pieejamību Latvijā pagaidām nav ziņu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!