Foto: DELFI

"Electrify America" ir pieteikuši emocijzīmi "Elektriskais Transportlīdzeklis ar Uzlādes Staciju". Tā būtu pirmā elektroauto veltītā zīme, kas papildinātu jau esošo 3000 emocijzīmju klāstu, vēsta portāls "uzladets.lv".

ASV bāzētais uzlādes tīkla operators "Electrify America" emocijzīmju pārvaldes institūcijai "Unicode Consortium" ir pieteicis elektroauto emocijzīmi, ko varēs lietot visos viedtelefonos.

"Tā kā elektroauto kļūst populārāki un uzlādes staciju tīkli turpina paplašināties, mēs uzskatījām, ka ir laiks emocijzīmēm, kas atspoguļo mainīgo nozares un transporta nākotni. Mēs ceram, ka emocijzīme – simbolika, ko izmanto ikdienas digitālajā komunikācijā – palīdzēs vairāk cilvēkiem pierast pie elektroauto idejas un būt patīkami satrauktiem par iespēju kādu dienu tādu sev iegādāties," norāda Ričs Steinbergs, "Electrify America" vecākais direktors

Pieteikumā "Electrify America" arī pievienojusi savu piedāvāto emocijzīmes skici – nekonkrētu mašīnu, kas pieslēgusies uzlādes stacijai.

"Unicode Consortium" ir institūcija, kura pārvalda (apstiprina un izveido pamata izskatu) emocijzīmes un tiek uzskatīta par lielāko un vērienīgāko datubāzi izstrādātājiem, kas vēlas iekļaut emocijzīmes savos produktos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!