Foto: LU fotoarhīvs
Novembrī startē Latijas Universitātes (LU) karjeras attīstības programmas "Izgaismo nākotni" otrā sezona, kurā pieredzējuši mentori palīdzēs studentiem drošāk spert pirmos soļus profesionālajās gaitās.

"Izgaismo nākotni" ir pagājušajā gadā LU Karjeras centra sadarbībā ar LU Absolventu klubu rīkota jauniešu karjeras attīstības programma, kurā vecāko kursu studentiem bija iespēja iegūt papildu zināšanas savā studiju nozarē pie atzītiem speciālistiem un uzzināt vairāk par savas izvēlētās karjeras specifiku.

Galvenais programmas mērķis ir studentiem piedāvāt atbalstu un pieredzi, kas nepieciešama turpmākās dzīves un karjeras attīstībai. Programma LU vecāko kursu studentiem sniedza iespēju interesentiem jau pirms studiju grāda iegūšanas uzzināt un izprast nozares specifiku un dažādās šķautnes. Iepriekšējais mācību gads bijis programmas izmēģinājuma gads, bet šogad plānots to attīstīt jaunā līmenī.

LU Karjeras centra psiholoģe un "Izgaismo nākotni" programmas vadītāja Līga Valinka klātesošos sveica ar jauno programmas gada sākumu un atskatījās uz pagājušā gada studentu un mentoru sasniegumiem. "Šī mums ir kā svētku diena, un tik kuplā skaitā mēs vēl neesam bijuši. Šo programmu mēs sākām tāpēc, lai mūsu zināšanas un pieredzi būtu iespēja nodot tālāk jaunajiem cilvēkiem nozarē. Es un citi mentori atceramies savu neskaidrību sajūtu par nākotnes plāniem un zinām, ka tā piemīt studentiem arī šobrīd. Tāpēc nosaukums "Izgaismo nākotni" lieliski parāda, kas ir mentoru pirmais uzdevums – izgaismot nākotni tur, kur jaunieši vēl nav pieredzējuši."

Satikšanās bija organizēta tā, lai studenti, kas izturējuši "Izgaismo nākotnes" atlasi, pie viena galda iepazītos un komunicētu ar mentoriem, kas viņus vadīs profesionālajās gaitās līdz pat šī mācību gada beigām. Pasākuma beigās studenti un mentori parakstīja vienošanos par sadarbību, kā arī uzņēmās savstarpējas atbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!