Foto: TechCrunch
“Juro” – jaunuzņēmums, kas nodrošina automatizētu līgumu vadības sistēmu – A sērijas finansējuma piesaistes raundu ir noslēdzis ar pieciem miljoniem dolāru. Jaunuzņēmumā investējis ASV riska kapitāla fonds “Union Square Ventures”. Kopējais investīciju apjoms “Juro” ir sasniedzis astoņus miljonus dolāru.

"Juro" vienmēr sevi ir asociējis ar divām valstīm – Latviju un Lielbritāniju. Tam ir divi iemesli. Viens no jaunuzņēmuma līdzdibinātājiem ir rīdzinieks Pāvels Kovaļevičs (attēlā no labās), un "Juro" izstrādes komanda strādā birojā Rīgā.

Statiskus juridiskos dokumentus "Juro" pārveido par dinamiskiem vienošanās dokumentiem, ko neredzami iespējams integrēt pārdošanas un personālatlases procesos. Ar mašīnmācīšanās palīdzību jaunuzņēmums ir atradis veidu, kā par 96% paātrināt līgumu parakstīšanas procesu.

2019. gada beigās izdevums "Financial Times" par inovācijām līgumu slēgšanā izvirzīja "Juro" balvai "Intelligent Business Awards".

"2020. gadā investēsim produktā, dizainā un inženieru komandas paplašināšanā, kā arī pozīcijas nostiprināšanā tirgū," saka Pāvels. "Gan mums, gan mūsu investoriem ir pārliecība, ka varam uzlabot veidu, kā cilvēki slēdz līgumus. Mēs desmitkārtīgi gribam samazināt laiku, kas tiek patērēts līgumu slēgšanai Taču tam mums ir nepieciešams patiešām labs produkts. Un tāda izveidošanai ir nepieciešams laiks. Mēs darīsim visu, ko varēsim, un iespējami ātri, bet labās lietās ir jāinvestē laiks. Pat, ja mūs jau uzskata par līderiem šajā segmentā, mums no laba produkta ir jākļūst par ārkārtīgi labu produktu."

"Juro" ir dibināts 2016. gadā. Tam ir divi biroji – viens Rīgā un otrs Londonā. Šobrīd sistēma jau ir apstrādājusi 50 000 līgumu. Starp uzņēmuma klientiem ir arī vairāki starptautiski pazīstami zīmoli, piemēram, "Skyscanner". Ar iegūto finansējumu jaunuzņēmums plāno palielināt datu apstrādes apjomu, trīskāršot produktu komandu un turpināt paplašināšanos Eiropā un ASV.

"Union Square Ventures" pievienojās citiem investoriem – "Point Nine Capital", "Seedcamp", igauņu veiksmes stāsta jaunuzņēmuma "Transferwise" līdzibinātājam Taavetam Hinrikus (Taavet Hinrikus) un "Indeed" līdzdibinātājam Paulam Forsteram (Paul Forster). Iepriekš šis riska kapitāla fonds ir investējis tādos uzņēmumos kā "Twitter", "Twilio", "Etsy" un "Kickstarter".

Šis un līdzīgi materiāli ir atrodami inovāciju un tehnoloģiju mājaslapā Labsoflatvia.com. Portāla mērķis ir informēt, iedvesmot un iedrošināt uzņēmējus, zinātniekus, investorus, biznesa uzsācējus un citus interesentus meklēt attīstības iespējas, sadarboties un kopīgi attīstīt inovāciju un tehnoloģiju vidi Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!