Jaunais firmas "Nokia" mobilais telefons sniedz jaunas īsziņu sarunu iespējas, taču tajā nav WAP (bezvadu aplikācijas protokols). "Nokia 3310" ir jauna sarunu (chat) funkcija, kas lietotājiem ļauj apmainīties ar īsziņām, arī atrodoties ceļā. Taču kas noticis ar WAP?
"Nokia" apgalvo, ka līdz ar šo jauninājumu Interneta sarunu grupas vairs nebūs saistītas pie galddatoriem. "Nokia 3310" radīts īpaši jauniem cilvēkiem vai tiem, kas sirdī jūtas jauni, un kam mobilais telefons un dažādie īsziņu pakalpojumi kļuvuši par neatņemamu dzīves sastāvdaļu.

Mobilais telefons pārdošanā tiks laists 2000.gada pēdējā ceturksnī.

Sarunu funkcija ļauj uzturēt Interneta čatam līdzīgas sarunas, apmainoties ar mobilā telefona īsziņām.

Sarunu funkcijas pamatā ir SMS īsziņu sistēma, ar kuru iespējams sūtīt un saņemt īsziņas, ja "Nokia 3310" ir ieslēgts sarunu režīmā. Ar "Nokia 3310" ir iespējams sūtīt īsziņas pat uz telefonu, kam nav sarunu funkcijas un īsziņu kanāls ir parastajā SMS režīmā. Īsziņa tādā gadījumā tiek saņemta kā SMS.

Funkcija "Multichat Mobile" ir ātra, vienkārša un, ja lietotājs vēlas, arī anonīma. Kad mobilais telefons ir ieslēgts sarunu režīmā, lietotājs var automātiski sūtīt un saņemt sarunu īsziņas. Uz ekrāna iespējams aplūkot arī saņemto ziņu sarakstu, un visām īsziņām tiek piešķirts arī segvārds. Lietotājs var izvēlēties pats savu segvārdu, ar kuru viņa īsziņas tiek nosūtītas saņēmējam.

Taču jāatceras, ka pagaidām sarunas ar mobilā telefona īsziņu palīdzību ir daudz dārgākas nekā sarunas Internetā. Taču cilvēkiem, kas seko modei un kam ir mobils dzīvesveids, maksa par šādu saziņas droši vien nebūs šķērslis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!