Foto: Shutterstock
Radošums, sadarbības spējas un digitālās prasmes kļuvušas būtiskas ne tikai IT nozarē, bet teju jebkurā profesijā. Ambiciozi studenti, kas vēlas apgūt jaunas prasmes un programmēšanas pamatus, tika aicināti piedalīties virtuālā astoņu nedēļu programmā "The Raccoons", bet tev vēl ir iespēja pieteikties virtuālajam hakatonam, kas norisināsies no 8. līdz 10. maijam.

"The Raccoons" ir tiešsaistes kopiena, kas pulcē studentus, kuri vēlas apgūt digitālās prasmes radošā un savstarpējas sadarbības veicinošā vidē. Ņemot vērā pēkšņo krīzes situāciju mūsdienu sabiedrībā, šis ir īstais laiks, lai veicinātu vispārējas zināšanas par STEM (zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātnes un matemātikas) prasmēm, kas nepieciešamas teju katrā profesijā.

"The Raccoons" komanda ir nolēmusi sniegt tiešsaistes pieredzi studentiem arī bez programmēšanas priekšzināšanām. Tiek piedāvātas programmēšanas darbnīcas iesācējiem tādās jomās kā radošā programmēšana, dizaina domāšana, ievads "Github", "HTML/CSS" pamati un ievads serveru darbībā. "The Raccoons" virtuāli pulcē jau vismaz 200 studentus, kuri, kopīgi eksperimentējot, strādā pie radošām idejām, paralēli apgūstot arī lietderīgas tehniskās zināšanas.

Izmantojot programmas mentoru atbalstu, "The Raccoons" piedāvā bezmaksas ievadkursus, kas dalībniekiem radīs izpratni par datorzinātnes pamatprincipiem. Pēc virtuālajiem semināriem seko individuāli mājasdarbi, lai nostiprinātu iegūtās zināšanas un iemācītos tās pielietot praksē.

Programmas noslēgumā dalībniekiem būs iespēja hakatona formātā veidot digitālu projektu, kurā tiks demonstrētas zināšanas, kas iegūtas astoņu nedēļu kursā. "The Raccoons" hakatons norisināsies tiešsaistē, mudinot jauniešus efektīvi sadarboties, izmantojot projektu vadības rīkus. Hakatonā dalībnieki varēs attīstīt projektus tādās jomās kā radošā kodēšana, atvērtā pirmkoda programmatūra, domēna nosaukuma lietošana un datu vizualizācija vai arī strādāt pie sava individuālā projekta un radīt pilnīgi jaunas idejas ārpus iepriekš minētajām vertikālēm. Izcilākie un radošākie projekti saņems balvas no projekta atbalstītājiem.

Esi ieinteresēts? Ja tev ir 18 līdz 25 gadi, arī tu vari pieteikties virtuālajam hakatonam, kas norisināsies no 8. līdz 10. maijam, klikšķinot šeit!

Foto: Publicitātes attēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!