Foto: LETA

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) piektdien atklāts jauns Zinātnes un inovāciju centrs.

Paredzēts, ka centrā studenti, uzņēmēji, zinātnieki un pētnieki varēs radīt inovatīvus produktus un attīstīt zinātņietilpīgas idejas, izmantojot jauno plaša spektra aprīkojumu atvērtā tipa darbnīcās, kā arī kopstrādes un citas telpas, pavēstīja RTU Sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja Lāsma Vaivare.

RTU Zinātnes un inovāciju centrs attīsta inovāciju zināšanu, radīšanas un īstenošanas atbalsta vidi, kas ietver gan produktu izstrādi, gan dažādus nacionāla un starptautiska mēroga instrumentus ideju attīstībai no agrīnas stadijas līdz globālai tirgus iekarošanai. Centrs līdzdarbojas arī inovāciju politikas veidošanā Latvijā un Eiropā.

Vairāk nekā 1000 kvadrātmetru plašajās telpās RTU Būvniecību inženierzinātņu fakultātes, Ķīpsalas ielā 6A, 2. stāvā izvietota tīrā un netīrā prototipēšanas darbnīca, kurā pieejamas lāzergriešanas, vakuumformēšanas iekārtas, dažādas 3D drukas iekārtas, kas papildinātas arī ar konveijera lentu neierobežota garuma detaļu drukāšanai, nosūces galds, kas ļaus veikt plašāka mēroga apstrādes procesus, CNC frēze un citas iekārtas prototipēšanai, kas ir vitāli nepieciešamas mūsdienu ražošanas vai produktu izstrādes procesos. Būs pieejams atbalsts no centra speciālistiem – augsta līmeņa inženieriem, rūpnieciskajiem dizaineriem un citiem ekspertiem, kas palīdzēs studentiem, zinātniekiem un uzņēmumiem attīstīt inovatīvus augstas pievienotās vērtības produktus.

Centrā būs arī kopstrādes telpa, vairākas sapulču telpas, pasākumu un konferenču zāle. Tur mājvietu radīs Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tehnoloģiju biznesa centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!