Foto: DELFI
Jau kādu laiku aptiekās un arī lielveikalos ir pieejami Covid-19 eksprestesti. Šķiet, ka tie varētu ievērojami atvieglot mūsu ikdienu. Ideja, ka mājās glabājas tests, ko ērti veikt, sajūtot saslimšanas simptomus, lai nepilnu 30 minūšu laikā saprastu, cik ļoti saslimšana ietekmēs paša un līdzcilvēku ikdienu tuvākajās nedēļās, izklausās tiešām vilinoša. Īpaši, ja tuvākais analīžu veikšanas punkts atrodas tālu un nokļūt līdz tam sarežģīti. Tomēr speciālisti aicina jebkurā gadījumā tomēr doties uz laboratoriju un veikt testu tur. Kāpēc tā, kā īsti veicams Covid-19 eksprestests un kādos gadījumos to izmantot, skaidrojam rakstā.

Mājās veicamo eksprestestu cenas variē, bet lētākie nopērkami pat par septiņiem astoņiem eiro. Vienu šādu testu izmēģināju arī pati. Testa veikšana tiešām ērta un vienkārša, instrukcija skaidra un saprotama. Grafisks skaidrojums pieejams uz kastītes, un plašāka instrukcija atrodama arī tās iekšpusē kopā ar testa materiālu.

Kā tests tiek veikts? Īsumā – tieši tā, kā rakstīts instrukcijā.

Vispirms sagatavo reaģentu un uz brīdi novieto tam paredzētajā vietā – testa kastītē ir atzīmēta vieta, kur ievietot vaļējo trauciņu, lai tas nav visu laiku jātur rokās. Pēc tam veic parauga ievākšanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!