Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai cik aizraujoši tas izskatās piedzīvojumu filmās par Indianu Džonsu, diez vai mēs jebkad atklāsim daļu no vēstures noslēpumiem. Visticamāk, mums būs jāsamierinās ar to, ka nekad neuzzināsim, kā izskatījās Derības šķirsts un kur atdusas Kleopatra. Vai to, kad ir īstā Jēzus dzimšanas diena un kas īstenībā bija Džeks Uzšķērdējs.

Reizēm senā mīkla nav atšķetināma tāpēc, ka nav iespējams iegūt nekādus jaunus pierādījumus vai arī zudusi arheoloģiskā vieta, ko varētu pētīt. Vai arī laiku lokos gājis zudībā pētāmais materiāls. Un ir lietas, kas ir tā samudžinātas, ka nav iespējams atrast īsto pavedienu.

Senajos rakstos atrodami stāsti par pasakainiem dārziem, kas bija ierīkoti Babilonā, pilsētā mūsdienu Irākas teritorijā. Pilsēta pastāvēja realitātē, par to nav ne mazāko šaubu, bet kā ar slavenajiem gaisa dārziem dārzu?

Vai ASV prezidenta Džona kenedija slepkavība – tā joprojām ir ne tikai ASV, bet visas pasaules viena no lielākajām mīklām un mistērijām – kas un kāpēc 1963. gada 22. novembrī Dalasā nošāva Džonu Kenediju? Lai gan prezidenta dzīves pēdējās minūtes un viss, kas sekoja pēc tam, iemūžināts kinohronikās, filmās un neskaitāmās fotogrāfijās un ir ļoti daudz dažādu skaidrojumu un notikumu rekonstrukciju, neviena no tām, visticamāk, nekļūs par vienīgo oficiālo versiju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!