Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sadarbībā ar Latvijas nacionālo lidsabiedrību "airBaltic" rīko vēl nebijušu hakatonu visas Baltijas mērogā, lai sekmētu inovāciju attīstību aviācijas industrijā un meklētu risinājumus aktuāliem izaicinājumiem. Aviācijas hakatons notiks 20. maijā, bet reģistrācija atvērta līdz 11. maija pusnaktij.

Hakatons paredzēts visu līmeņu studentiem, kas savu nākoni saista ar aviācijas nozari. Tas notiks RTU ZInātnes un inovāciju centrā, Ķīpsalas ielā 6A no pulksten 9.30 līdz 22. Hakatona darba valoda – angļu. Dalībniekiem būs jāizvēlas kāda no piecām virstēmām:

  • "airBaltic" komunikācija ar pasažieriem un iesaiste pirmslidojuma periodā;
  • lidostas "Rīga" un "airBaltic" sadarbība – inovatīva pasažieru pieredze izlidošanas no lidostas "Rīga" dienā;
  • jaunas pieejas darbam uz borta;
  • inovatīvi risinājumi lidsabiedrību ilgtspējas veicināšanai;
  • pasažieru nodalījuma izklaides sistēmu un nākotnes sistēmu dizains.

Hakatona galvenais mērķis ir iedrošināt jaunos aviācijas profesionāļus un radīt inovatīvas idejas jau zināmu aviācijas problēmu risināšanai. Aviācijas hakatonā darbs tiks organizēts komandās, un pieteikties tam var gan komandas, gan arī indivīdi. Tie, kuri būs pieteikušies individuāli, vai nu pievienosies kādai no esošajām komandām, vai arī veidos jaunu kopā ar citiem, kuri pieteikušies bez komandas. Maksimālais dalībnieku skaits komandā – pieci cilvēki.

Plānots, ka hakatonā piedalīsies no 50 līdz 80 studentu ar aviācijas vai tehniskām zināšanām (izglītību) no Baltijas valstīm. Labākie dalībnieki hakatona noslēgumā saņems vērtīgas balvas no pasākuma rīkotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!