Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas doktorantūras studenti līdz 23. novembrim aicināti pieteikties Eiropas Kodolpētniecības centra (CERN) stipendijai, kas sniedz iespēju doktora darbu rakstīt Eiropas zinātnes citadelē, mudina Rīgas Tehniskā universitāte.

Stipendijai var pieteikties inženierzinātņu, datorzinātnes un fizikas studenti, kuri jau ir sākuši studijas doktorantūrā vai arī vēl tikai gatavojas studijām un formulē, ko vēlētos studiju laikā pētīt.

Šī ir iespēja paplašināt studentu zināšanas unikālā organizācijā, iesaistoties globālas nozīmes unikālos eksperimentos, arī tādos, kuros izmanto Lielo hadronu paātrinātāju, un atgriezties Latvijā ar jaunām prasmēm un zināšanām. Tāpat CERN stipendijas saņēmējiem sola nodrošināt mentoru no CERN.

"Šī ir iespēja rakstīt doktora darbu, vienlaikus līdz pat diviem gadiem pavadot CERN," teikts piedāvājuma aprakstā.

Kas var pieteikties? Pamata prasības ir šādas:

  • jābūt Latvijas pilsonim;
  • jāgatavojas uzsākt doktora līmeņa studijas (vai vēlams jau būt procesa sākumā);
  • universitātei jābūt CERN programmas dalībniecei;
  • darbam CERN jābūt vismaz daļēji saistītam ar doktora darba tematu;
  • labā līmenī jāprot angļu valoda.


Lai pieteiktos stipendijai, ir jāaizpilda un CERN jānosūta pieteikums, pievienojot pēdējo iegūto izglītību apliecinošu dokumentu, CV, motivācijas vēstuli un mācībspēku rekomendācijas. Ja atbilsit kritērijiem un esi gatavs mēģināt izcīnīt iespēju doktora līmeņa studiju laikā strādāt CERN, pieteikumu vari iesūtīt, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!