Foto: Eiropas Kosmosa aģentūra
Līdz novembra beigām maģistrantūras studenti no Latvijas var pieteikties apmaksātai praksei Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA), turklāt aicināti ne tikai inženierzinātņu studenti. Praksei var pieteikties arī informācijas tehnoloģiju, medicīnas, ekonomikas, komunikācijas un dizaina programmu studenti, informē Izglītības un zinātnes ministrija.

Studentiem, kas mācās maģistra programmās, šī ir unikāla iespēja stažēties kādā no EKA pētniecības centriem un sākt karjeru kosmosa nozarē. Prakses ilgums ir no trim līdz sešiem mēnešiem, un stažēties var gan attālināti, gan klātienē, gan daļēji klātienē. EKA piedāvā studentiem arī iespēju prakses ietvaros rakstīt maģistra darbu EKA mentora uzraudzībā.

Par prakses sākuma datumu tie, kas tiks uzņemti, varēs vienoties individuāli ar saviem prakses vadītājiem.

Kas jāņem vērā tiem, kas vēlas šo iespēju izmantot? Galvenie kritēriji ir divi. Pirmkārt, jābūt studentam maģistra līmeņa programmā. Priekšroka tiem, kas ir pēdējā vai priekšpēdējā kursā. Otrkārt, jābūt kādas EKA dalībvalsts vai asociētās dalībvalsts pilsonim. Jāatgādina, ka Latvija par EKA asociēto dalībvalsti kļuva 2020. gadā.

Lai palielinātu savas izredzes tikt pie prakses vietas EKA, aģentūra iesaka rūpīgi iepazīties ar informāciju par visām piedāvātajām iespējām un izvēlēties sev piemērotāko. Tās vari izpētīt, klikšķinot šeit. Tāpat būtiska ir motivācijas vēstule, kur skaidri un lakoniski izklāstītas gan tavas intereses pētniecības jomā, gan iemesls, kāpēc tieši tev pienāktos prakses vieta EKA. Pieteikuma anketā rūpīgi atbildi uz visiem jautājumiem. Anketas vari atrast, klikšķinot uz sevis izvēlēto prakses sludinājumu sarakstā, kur ir norādītas kopumā 75 prakses iespējas.

EKA pieteikumus gaidīs līdz 30. novembrim, bet laika posmā no decembra līdz janvāra beigām notiks atlases process un kandidātu atlase. Pirmie studenti savu praksi EKA varēs uzsākt februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!