Visplašāk Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Karjeras dienā tiek pārstāvēta IT nozare, kas jauniešos ik gadu raisa arvien lielāku interesi. "Emergn" kā viens no vadošajiem digitālās transformācijas uzņēmumiem valstī šogad rīkotajā RTU Karjeras dienā 6. martā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, pārrunās IT nozares aktualitātes un pieejamās prakses vietas uzņēmumā.

RTU Karjeras diena ir lielākais studentu karjeras un prakses jautājumiem veltītais pasākums Latvijā, kas pulcē plašu dažādu nozaru uzņēmumu klāstu. Tas ir arī lielisks sadarbības veids, ar šī pasākuma palīdzību "Emergn" var sniegt studentiem ieskatu uzņēmuma darbībā. Daļa iepriekšējo gadu praktikantu šobrīd jau kļuvuši par uzņēmuma darbiniekiem.

"Piedaloties Karjeras dienā, viens no mūsu galvenajiem mērķiem ir pastāstīt par sevi un nozares iespējām studējošajiem. Runājot par veiksmes stāstiem, mums tiešām tādi ir, kad pēc dalības Karjeras dienā students uzsāk pie mums praksi un kļūst par mūsu pastāvīgo darbinieku. Mums ir prieks, ka pasākumu arvien vairāk apmeklē arī skolēni. Domāju, šī ir lieliska iespēja skolēniem pēdējās vidusskolas klasēs, pirms pieņemt gala lēmumu par to, kur doties studēt un kā veidot savu karjeru, apjaust, kāds ir darba devēju tirgus studiju laikā un pēc tam. Zinām, ka pēc sarunām ar dažiem studentiem, kam vēl bija šaubas, vai doties studēt IT, izvēle ir bijusi tieši par labu IT, un tagad mēs jau viņus gaidām pie sevis praksē," teic Zane Skreija-Ratkus, "Emergn" Personāla attīstības direktore.

Uzņēmums "Emergn" RTU Karjeras dienā piedalās jau ceturto gadu, ikreiz novērojot arvien lielāku studentu interesi. Pārsvarā jaunieši interesējas par to, vai studijas var apvienot ar praksi un citu darbu, kā arī ļoti daudz interesējas par tehnoloģiskajiem risinājumiem, kādi tiek likti lietā "Emergn". Tas bieži vien jau studiju laikā palīdz izvēlēties savu attīstības virzienu un dod iedvesmu, domājot par noslēguma darbu tēmām, lai izpētītais darbs dotu praktisku pienesumu un students gūtu jau dziļāku izpratni par kādu no tehnoloģijām vai programmēšanas valodām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!