Foto: Publicitātes attēli

Ugunsgrēks, kas marta sākumā izcēlās Saldus novadā, daļēji nopostīja uzņēmuma "FMM" tehnikas aprīkojuma ražotni. Ugunsnelaimes radītie zaudējumi tiek lēsti aptuveni 150 000 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja apdrošināšanas kompānija "If" pārstāve Daiga Bluķe.

Ugunsgrēkā daļai ražotnes ēkas pilnībā bojāts jumts, kā arī sadegušas vairākas vērtīgas iekārtas.

Jau ziņots, ka 5.marta rītā Saldus novadā izcēlās ugunsgrēks kāda uzņēmuma angārā. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portālu "Delfi" tobrīd informēja, ka paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā angārā liesmas bija izplatījušās 70-80 kvadrātmetru platībā.

Bluķe norāda, ka uzņēmums ar Eiropas finansējuma atbalstu gada sākumā iegādājies vairākas tehnikas aprīkojuma ražošanas iekārtas. Daļa no tām ugunsgrēkā iznīcinātas. Būtiski cietusi arī pati ražošanas ēka.

Kopējā ražotnes ēkas un tajā esošo iekārtu, un gatavās produkcijas apdrošinājuma summa bijusi 1,1 miljons eiro. Apdrošināšanas kompānijas aprēķini liecina, ka uzņēmumam nodarīti 150 000 eiro zaudējumi, tomēr kopējie uzņēmumam nodarītie zaudējumi, visticamāk, ir lielāki, jo ugunsnelaimē sadegušas arī neapdrošinātas iekārtas un transportlīdzekļi.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Rubins atzīmējis, ka nodarīto postījumu dēļ uzņēmums darbu nav pārtraucis. "Ugunsgrēkā izdega aptuveni 30% no uzņēmuma telpām, taču pārējās darbs turpinās. Tuvāko četru nedēļu laikā plānojam pabeigt bojātā jumta seguma atjaunošanu. Savukārt iekārtu piegādātāji sola, ka jaunas iekārtas saņemsim četru mēnešu laikā," preses paziņojumā norādījis Rubins.

Kopējā ugunsgrēkā bojātā platība bijusi 300 kvadrātmetri.

SIA "FMM" ir Latvijā dibināts uzņēmums, kura pamatnodarbošanās ir mežizstrādes, būvniecības un lauksaimniecības tehnikas aprīkojuma ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!