Arvien biežāk dzirdēts, ka dažādas profesijas nākotnē vairāk tiks automatizētas. To varam novērot jau šobrīd, piemēram, lielveikalos, kur jau vairākus gadus varam izvēlēties norēķināties par pirkumiem pašapkalpošanās kasēs. Tāpat nu dažādus uzdevumus teju autonomi un bez cilvēka iesaistes veic roboti gan industriālā vidē (piemēram, ražošanas roboti), gan mājsaimniecībā (putekļu sūcēji-roboti vai zāles pļāvēji-roboti), kā arī droni (automātiskās sūtījumu piegādes). Tāpēc arvien pieprasītāki būs profesionāļi, kas spēj ieviest "uz papīra uzliktas" automatizācijas ieceres dzīvē.

Šajā kopienas "The Raccoons" veidotā lekciju cikla "Ievads STEM" epizodē gūsi ieskatu par to, kāda ir automatizācijas nākotne un kādi šobrīd ir pieprasītākie elektronikas produkti un pakalpojumi, kas padara automatizāciju iespējamu.

Par sensoriem un to pielietojumu video stāsta "SAF Tehnika" eksperts Linards Jukmanis, bet par automatizāciju savā pieredzē dalās Aleksandrs Koršunovs no "Robotic Solutions".

Pēc lekcijas noskatīšanās vari doties uz "The Raccoons" vietni un aizpildīt testu, lai saņemtu balvu par labi padarītu darbu!

Šis ir devītais video lekciju ciklā, ko veido tiešsaistes kopiena "The Raccoons". Kopiena pulcē studentus un vecāko klašu skolēnus, kuri vēlas iepazīt jaunākās tehnoloģijas un programmēšanas prasmes radošā un savstarpējas sadarbības veicinošā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!