Foto: Ekrānuzņēmums
Vienmēr esi gribējis iemēģināt roku kosmosa kuģa pilotēšanā? Te ir tava iespēja – pāris nedēļas pirms 27. maijā plānotā izmēģinājuma lidojuma "SpaceX" laidusi klajā interaktīvu simulatoru, kas ļaus tev gūt vismaz nelielu ieskatu tajā, cik grūti ir savienot kosmosa kuģi "Dragon 2" ar Starptautisko kosmosa staciju (SKS).

Tīmeklī pieejamais simulators "iepazīstinās lietotāju ar vadības slēdžiem un interfeisu, kādam līdzīgu NASA astronauti lieto, lai manuāli vadītu "Dragon 2" līdz SKS un veiktu savienošanos," pauž "SpaceX".

"Campus" pārbaudīja – kaut viss izskatās gaužām vienkārši, viens neapdomīgs un pārāk straujš manevrs var visu salaist tādā grīstē, no kuras atkopties un tomēr veiksmīgi panākt savienošanos ar SKS būs patiešām liels meistarstiķis. Kosmiskajās misijās tiek atalgots vēss prāts, pacietība un apdomība.

Aicinām izmēģināt simulatoru, klikšķinot šeit!

Pirms tam gan ieteicams izlasīt instrukciju, lai saprastu katra slēdža nozīmi kuģa manevrēšanā. Kad esi tuvāk par pieciem metriem no savienošanās punkta, samazini ātrumu līdz minimumam – netuvojies SKS ātrāk par 20 centimetriem sekundē. Lai veicas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!