Foto: Shutterstock

No 25. maija ir iespējams pieteikties četriem mācību kursiem stipendiju programmas "She Goes Tech" mācībām, ko organizē nevalstiskā organizācija "Riga TechGirls" un informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmums "Accenture".

Šobrīd var pieteikties "LowCode" mācībām jūlijā, kā arī "Java", "JavaScript" un "Scala" mācībām augustā. Pieteikšanās atvērta līdz 12. jūnijam.

Mācības ir paredzētas pamatiemaņu apgūšanai, kas nepieciešamas turpmākajai attīstībai IT jomā un karjeras uzsākšanai IT nozarē. Mācības notiks divus mēnešus attālināti, iekļaujot tiešsaistes saziņu ar nozares ekspertiem un lektoriem. Lai pieteiktos mācībām, ir nepieciešama interese un vēlme sākt karjeru IT nozarē, analītiskā domāšana un angļu valodas zināšanas. Plašāk informācija par mācībām ir pieejama projekta mājaslapā.

""Accenture" atbalsta dažādas izglītības aktivitātes, jo bez ieguldījumiem izglītībā nav iedomājama mūsu nākotne. Pavasarī un vasarā mēs plānojam apmācīt vairāk nekā 200 cilvēku karjeras sākšanai IT nozarē. Pieteikties ir aicināts ikviens, lai laika periodā līdz piecām nedēļām apgūtu iemaņas karjeras sākšanai. Sievietes pēc "She Goes Tech" mācībām varēs pieteikties bootcamp mācībās," saka "Accenture" vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs.

IT nozarē ir būtiska dažādība, lai tajā strādātu gan vīrieši, gan sievietes. Izstrādātāju komandā, kurā ir vīrieši un sievietes, ir iespējams radīt produktus un pakalpojumus, kas ir piemēroti visai sabiedrībai. Sievietēm IT nozarē ir līdzvērtīgas iespējas, jo var labi nopelnīt un ir pieejams elastīgs darba laiks, lai profesionālos pienākumus savienotu ar personīgo dzīvi. Lai aizvien vairāk sieviešu apsvērtu un sāktu karjeru IT nozarē, "Riga TechGirls" kopā ar partneriem 2019. gadā izveidoja apmācību programmu "She Goes Tech".

Apmācībām, kam pieteikšanās nule noslēgusies, saņemti 669 pieteikumi. Tālākie soļi – vērtēšana, testu kārtošana, kuros tiek pārbaudītas dalībnieču analītiskās domāšanas spējas un angļu valodas zināšanas. Tāpat tiek vērtēta motivācijas vēstule un CV. Apmācības jau drīzumā sāks 160 sievietes.

Vienmēr aktuālais par uzņēmējdarbību, inovācijām un tehnoloģijām portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!