Foto: Pixabay
2020. gada pavasarī LLU Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) mācībspēki un studenti organizēs nodarbības skolēniem "Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolā" – tajā aicināti piedalīties vidusskolēni un tehnikumu audzēkņi, kuri vēlas iepazīt Latvijas Lauksaimniecības universitāti un savu iespējamo nākotnes profesiju.

Nodarbības paredzētas jauniešiem, kuri pēc vidusskolas vai tehnikuma absolvēšanas vēlas studijas uzsākt kādā no LLU piedāvātajām būvniecības studiju programmām. Tāpat nodarbību laikā būs iespēja iepazīt LLU studiju vidi, studiju procesu un mācībspēkus, kā arī laikus sākt gatavoties studijām universitātē.

Tie, kuri vēl nav izlēmuši par savu nākotnes profesiju, skolas nodarbībās varēs pārliecināties, vai viņus šī joma saista. Dalība skolas nodarbībās ikvienam vidusskolēnam ir bez maksas.

Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolā universitātes speciālistu vadībā dalībnieki varēs gūt priekšstatu par būvinženiera, būvdarbu vadītāja, būvuzrauga un būvkonstrukciju projektētāja profesiju specifiku un atbildību, kas jānes šo profesiju speciālistiem. Kvalitatīvai un drošai būvei ir jākalpo 50, 100 vai pat vairāk gadu.

Nodarbības notiks LLU Vides un būvzinātņu fakultātē sestdienās no pulksten 11 līdz pulksten 14. Kopumā paredzētas četras nodarbības, kurās dalībnieki krās punktus.

Labākie jaunieši pēc sekmīgas vidusskolas vai tehnikuma absolvēšanas, iegūs tiesības studēt valsts budžeta finansētās vietās profesionālā bakalaura studiju programmā "Būvniecība" vai nepilna laika 1. vai 2. līmeņa profesionālās studiju programmās "Būvniecība".

Absolvējot kādu no iepriekš minētajām studiju programmām, pēc veiksmīgi izietas būvprakses studiju laikā būs iespējas iegūt Latvijas Būvinženieru savienības Būvprakses sertifikātus (būvdarbu vadīšanā, būvuzraudzībā, u.c.), tādējādi palielinot savu konkurētspēju darba tirgū.

Ja tevi interesē šī iespēja, pieteikties vari, sazinoties ar LLU pārstāvi, rakstot uz sandra.gusta@llu.lv vai zvanot 29586012.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!