Foto: F64

"Peikko Group Corporation" ceturtdien, 17. oktobrī, parakstīja savstarpējās saprašanās memorandu ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU). Memorandu atbalstīja un parakstīja arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), un šī dokumenta mērķis ir turpmākajos gados ievērojami paplašināt sadarbību starp "Peikko" un Būvniecības inženierzinātņu fakultāti.

RTU nodrošina kvalitatīvu izglītību, veic progresīvus pētījumus, nodrošina inovāciju un tehnoloģiju pārnesi un ievieš zinātniskos atklājumus praksē. "Peikko" un RTU sadarbības ietvaros studentiem būs iespējams piedāvāt nozarei aktuālas maģistratūras un doktorantūras darbu tēmas, kā arī tiks veicinātas prakses iespējas "Peikko" uzņēmumā. Sadarbības līgumā paredzētas arī citas aktivitātes, piemēram, lekcijas un celtniecības objektu apmeklējumi. Tāpat puses vēlāk paredzējušas padziļināt sadarbību īstenojot kopīgus pētniecības projektus.

“Mēs esam gandarīti par plašāku sadarbību ar RTU – universitāti, kuru jau esam ļoti labi iepazinuši! "Peikko" nepieciešami ilgtermiņa sadarbības partneri, lai nodrošinātu veiksmīgas darbības pēctecību. Tāpat vēlamies piesaistīt Latvijas inženierus "Peikko" komandai,” teic Topi Pānanens (Topi Paananen), "Peikko Group Corporation" ģenerāldirektors.

“Mēs novērtējam iespēju sākt sadarbību ar "Peikko", jo tas nostiprinās RTU starptautiskās sadarbības tīklu un palielinās mūsu pētījumu kvalitāti. Mūsu studentiem būs jauni pētījumu temati, kas svarīgi attiecīgajā nozarē un pavērs durvis uz daudzsološām karjeras iespējām starptautiskā uzņēmumā. Jaunais līgums atbalstīs arī RTU aizsākto industriālā doktora grāda programmu,” apgalvo Tālis Juhna, RTU zinātņu prorektors.

"Peikko Group Corporation" ir pasaulē vadošais plānu pārsegumu konstrukciju un savienojumu tehnoloģiju piegādātājs saliekamā un monolītā stiegrbetona konstrukciju risinājumiem nozarē. "Peikko" inovatīvie risinājumi piedāvā ātrākas, drošākas un efektīvākas projektēšanas un celtniecības iespējas. "Peikko" produkti tiek tirgoti vairāk nekā 30 valstīs (Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīs, Eiropā, Āfrikā, Vidējos Austrumos un Ziemeļamerikā), savukārt uzņēmuma ražotnes atrodas vienpadsmit valstīs. 2018. gadā "Peikko" apgrozījums bija 225 miljoni eiro. "Peikko" ir ģimenes uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 1800 darbinieku. "Peikko" dibināts 1965. gadā, un uzņēmuma galvenais birojs atrodas Lahti, Somijā. Papildu informācija: www.peikko.com.

"Peikko" darbojas Latvijā kopš 2008. gada, un uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 20 darbinieki. "Peikko" Latvijā ne vien apkalpo vietējos klientus, bet arī nodrošina vēja turbīnu pamatu projektēšanas pakalpojumus starptautiskā tirgū. Vairāk informācijas šeit.

RTU pazīstama ar augstas kvalitātes starptautiski konkurētspējīgām izglītības programmām, kas balstītas uz vairāk nekā pusotru gadsimtu senām akadēmiskajām tradīcijām, kas vienlaikus ļauj risināt mūsdienu tehnoloģiju izaicinājumus. RTU veic starpdisciplinārus pētījumus, lai veiksmīgi ieviestu praksē inovācijas un atbalstītu tautsaimniecību un sabiedrību.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) darbojas Latvijas ekonomikas ministra padotībā, un tās mērķis ir palielināt Latvijas uzņēmumu eksporta rādītājus un konkurētspēju, atbalstot ārvalstu investīcijas un ieviešot tūrisma attīstības un inovāciju politikas. LIAA atbalstītie tehnoloģiju pārneses un praktisko inovāciju projekti veicina uzņēmējdarbības attīstību un investīciju apjomu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!