Foto: Shutterstock

Gada nozīmīgākais uz zinātni balstītu jaunuzņēmumu radīšanas pasākums "Ignition Event" aicina pandēmijas dīkstāvi izmantot radoši. Darbu organizējot jaunajā formātā digitāli, "Commercialization Reactor" jauna biznesa uzsākšanu piedāvās attālināti.

"Covid-19 ir satricinājis ekonomiku un radījis paradumu maiņu. Iespējams, kāds uzdrošināsies piepildīt sapni par savu uzņēmumu. Mēs piedāvājam izvēlēties tādu, kas veicina zinātnes komercializāciju un var nodrošināt pievienoto vērību sabiedrībai. Ar mentoru un komandas atbalstu tas var būt vieglāk paveicams, nekā varētu likties," saka zinātņietilpīgo jaunuzņēmumu akselerācijas platformas "Commercialization Reactor" vadītājs Nikolajs Adamovičs.

Tā kā visām aktivitātēm šobrīd ir jānotiek digitāli, pirmo reizi interesentiem vēl pirms pasākuma būs iespēja iepazīties ar līdz pat 15 dažādiem zinātniskiem izgudrojumiem. Tas būs iespējams, sākot no 1. jūnija, un radīs priekšstatu, kādas tehnoloģijas tiks rādītas "Ignition Event" laikā. Savukārt "Ignition Event" mērķis būs, kā ierasts – savest kopā zinātniekus ar biznesa cilvēkiem, kas spēj panākt zinātniskā izgudrojuma komercializāciju.

"Zinātnē balstītiem jaunuzņēmumiem ir potenciāls uzlabot Latvijas ekonomiku, piedāvājot jaunus izaugsmes avotus, stimulējot jaunu darbavietu radīšanu, ietekmējot ražošanas un zinātnes attīstību, ka arī radot produktus ar augustu pievienoto vērtību," piedalīties motivē Adamovičs.

Tavas iespējas biznesam ik dienas tehnoloģiju un inovāciju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!