Foto: Kadrs no video
Latvijas jaunuzņēmums "Edurio" ir piesaistījis investīcijas 525 000 eiro apmērā no Lietuvas investīciju kapitāla fonda "Practica Capital" kā arī Latvijas finanšu uzņēmuma "Capitalia" un biznesa eņģeļiem Latvijā un Lielbritānijā.

"Edurio" ir Latvijā un Lielbritānijā bāzēts IT jaunuzņēmums, kas ļauj izglītības iestādēm saņemt atgriezenisko saiti no saviem skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem, regulāri apkopojot viņu viedokli par būtiskiem izglītības kvalitātes elementiem. Tā ir iespēja novērtēt un salīdzināt izglītības kvalitāti skolās papildus eksāmenu rezultātiem.

"Edurio" skolu vadītājiem piedāvā padziļinātu ieskatu izglītības iestāžu ikdienas darbā, ļaujot tām uzlabot mācību rezultātus. Uzņēmuma piedāvātais risinājums tiek izmantots vairāk nekā 1000 skolās Latvijā un citās valstīs. "Edurio" 2014. gadā dibināja Jānis Strods, Jānis Gribusts un Ernests Jenavs.

"Šīs investīcijas nodrošina mums iespēju turpināt izaugsmi Lielbritānijā, kur "Edurio" ir nostiprinājies kā viena no vadošajām platformām atgriezeniskās saites iegūšanai un analīzei skolās. Pašlaik tur tiek veidota pārdošanas un mārketinga komanda, un Latvijā turpinās produkta komandas paplašināšanās ar mērķi papildināt platformas iespējas," plānus atklāj Ernests (attēlā). "Mēs arī esam īpaši priecīgi par "Practica Capital" iesaisti, jo viņu pieredze tīmekļa risinājumu pārdošanā mums ir ļoti palīdzējusi strukturēt un nostiprināt pārdošanas funkciju."

"Šis ir jau otrais mūsu ieguldījums Latvijā dibinātos uzņēmumos no mūsu jaunizveidotā fonda, kura mērķis ir veidot sadarbību ar ambicioziem uzņēmējiem Baltijas valstīs. Šī ir arī mūsu otrā investīcija tieši izglītības jomā," darījumu komentē "Practica Capital" investīciju direktors Arvydas Blože.

Šī investīciju kārta seko veiksmīgi īstenotam "Horizon2020" projektam, kurā "Edurio" saņēma Eiropas Komisijas atbalstu 1,86 miljonu eiro apmērā ar mērķi attīstīt platformu un īstenot pilotprojektus piecās valstīs.

Aktuālāko informāciju par Latvijas jaunuzņēmumu panākumiem vienmēr meklē inovāciju un tehnoloģiju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!