Foto: Shutterstock
27. septembrī, kad visā Latvijā un daudzās citās citās valstīs notiek Eiropas Zinātnieku naktij veltīti pasākumi, "STEaMup" interaktīvajā laboratorijā Latvijas Universitātes Dabas mājā ar dažādiem interesantiem eksperimentiem apmeklētājus priecēs fizikas pasniedzējs Valdis Zuters un īpašais viesis – komiķis Kozmens.

Gan lielākiem, gan mazākiem topošajiem zinātniekiem būs iespēja uzzināt, kā ikdienas dzīvē ikviens no mums izmanto Ņūtona likumu, vērot eksplozīvus paraugdemonstrējumus, noskaidrot, kā iespējams izmērīt magnētisko lauku ar telefonu, uzņemt bezgalīgo selfiju, kā arī daudz ko citu.

Eiropas Zinātnieku nakts ir ikgadējs pasākums, kurš notiek septembra pēdējā piektdienā vienlaicīgi vairāk nekā 30 valstīs un 300 pilsētās, lai saistošā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus, ļaujot ikvienam interesentam ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Šī gada vadmotīvs šogad ir "Zinātne nākotnei". Lai sniegtu iespēju iepazīties ar zinātnes sasniegumiem un zinātnieku darbu, durvis apmeklētājiem vērs zinātniskie institūti, augstskolas un citas iestādes vairāk nekā 40 norises vietās visā Latvijā. Ieeja pasākumā brīva.

"STEaMup" interaktīvā laboratorija tapusi projekta "Latvijas Dzinējspēks" ietvaros, kas radīts ar mērķi motivēt un iedvesmot skolēnus paraudzīties uz STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) priekšmetiem no cita skatu punkta. Tostarp, ir izstrādāta mājaslapa "STEaMup.lv", kas ir kā palīgs eksakto priekšmetu apgūšanā.

Uz pasākumu ielūdz VAS "Latvijas dzelzceļš". Laboratorija apmeklētājiem būs pieejama no pulksten 18 līdz 22.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!