Foto: Publicitātes attēls
Pasākumu ciklā "Pieslēdzies zinātnei" otrdien, 19. oktobrī, pulksten 15 Latvijas Zinātnes padome (LZP) organizē paneļdiskusiju "Zinātnieka loma sabiedrībā". Diskusijā eksperti spriedīs par to, kāda ir zinātnieku kā ekspertu loma sabiedrībā, kādu ekspertīzi zinātnieki spēj dot un kādu ekspertīzi no tiem sagaida? Kas ir zinātniskas zināšanas un, kas šajā laikā īpaši būtiski – kā novērst zinātnes diskreditāciju?

Paneļdiskusijā piedalīsies Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors, Latvijas Zinātnes padomes konsultatīvās zinātnieku padomes priekšsēdētājs Dr. sc. ing. Tālis Juhna, Rīgas Stradiņa universitātes vecākā pētniece, Studiju programmas "Sociālā antropoloģija" vadītāja Ph.D. Ieva Puzo, Latvijas Universitātes profesors sociālajā psiholoģijā Dr. psych. Ivars Austers un Rīgas Stradiņa universitātes, Humanitāro zinātņu katedras docētājs Dr. phil. Ivars Neiders.

Diskusiju vadīs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta vecākā eksperte Laura Bužinska. Diskusijai varēs sekot jebkurš interesents, pieslēdzoties tiešraidei LZP "Facebook" lapā .

IZM sadarbībā ar LZP un Valsts izglītības attīstības aģentūru no 7. oktobra līdz 10. novembrim organizē pasākumu ciklu "Pieslēdzies zinātnei!", kurā aicina sabiedrību uzzināt vairāk par Latvijā veiktajiem pētījumiem dažādās zinātnes nozarēs, uzsverot zinātnieku darbu un zinātnes sasniegumu nozīmi zināšanu sabiedrības veidošanā.

Par visiem "Pieslēdzies zinātnei!" pasākumiem var uzzināt, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!