Foto: Shutterstock

Ļaudis mēdz raizēties par iespēju saglabāt sociālo mediju, tostarp "Twitter" un "Facebook", digitālos datus. Lietotāji parasti baidās zaudēt piekļuvi saviem kontiem un digitālajai dzīvei uzlaušanas vai citu veidu kibernoziegumu dēļ, norāda "Kaspersky" sabiedrisko attiecību konsultante Māra Zepa.

Daudzi uzskata, ka sociālajos tīklos tikai izšķiež laiku, un vēlas izdzēst savus profilus. Neraugoties uz vēlmi pamest sociālos tīklus, ļaudis bieži vien ir spiesti palikt. Viens no galvenajiem iemesliem ir bailes, ka, pametot sociālo tīklu, viņi nespēs atgūt savas digitālās atmiņas, piemēram, fotogrāfijas, kad būs.

Eksperti atgādina, ka nav iespējas paturēt citu lietotāju tvītus, ko lietotājs ir atzīmējis ar sirsniņu, kā arī to personu sarakstu, kam viņi ir sekojuši. Var saglabāt tikai savus tvītus un retvītus.

Lūk, pamācība soli pa solim, kā deaktivēt "Twitter" profilu, bet saglabāt atmiņas:

  • Atveriet "Twitter.com" un piesakieties savā kontā.
  • Noklikšķiniet uz sava profila avatāra augšējā labajā stūrī un nolaižamajā izvēlnē atlasiet "Settings and privacy".
  • Kreisās puses izvēlnē atlasiet "Account", ritiniet uz leju un noklikšķiniet uz pogas "Request your archive", ko atradīsit pie "Your Tweet archive".
  • Tiks izveidots ZIP arhīvs un nosūtīts uz e-pasta adresi. Tajā būs iekļauts pa mēnešiem sakārtots tvītu saraksts un lietotāja tviteraktivitātes grafiks.

"Twitter" kontu var izdzēst arī pavisam. Tiesa, lietotāja dati netiks izdzēsti no uzņēmuma serveriem un tiks izmantoti lietotāja līgumā minētajos nolūkos, bet konts nebūs sasniedzams "Twitter.com" un neviens ārpus uzņēmuma to nevarēs redzēt, atgādina eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!