Šorīt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu paziņoja par būtiskām izmaiņām valdības sastāvā – no tās izslēgta politiskā partija KPV LV, kuru pārstāvēja iekšlietu ministrs Sandis Ģirgens un labklājības ministre Ramona Petraviča. Šodien pulksten 16.30 izmaiņas Kariņa valdībā un to iemeslus iztirzās “Delfi TV ar Jāni Domburu” tiešraidē “Kas notiek ar Kariņa valdību?”.

Ministru prezidenta Kariņa pārstāvēto partiju apvienību "Jaunā Vienotība" diskusijā pārstāvēs Arvils Ašerandens, Nacionālo apvienību (NA) – tās priekšsēdētājs Raivis Dzintars, bet "Attīstībai/Par!" – Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Marija Golubeva, kas izvirzīta iekšlietu ministra amatam. Jaunās konservatīvās partijas viedokli paudīs Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

Kopumā Kariņa valdībā tiks nomainīti trīs ministri – iekšlietu ministrs Ģirģens, labklājības ministre Petraviča (abi – KPV LV), kā arī JKP pārstāvošā izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska. Savukārt ekonomikas ministra amatā plānots atkal apstiprināt Jāni Vitenbergu, kurš nesen pievienojās NA un kura nomaiņu iepriekš paģērēja tagad no valdības izslēgtā KPV LV. Šuplinsku, kas jau paziņojusi, ka savas atsaukšanas gadījumā izstāsies no JKP, bet saglabās Saeimas deputāta mandātu, plānots nomainīt pret citu JKP politiķi – līdzšinējo Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentāro sekretāri Anitu Muižnieci.

Piedalīties diskusijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" aicināja arī Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, taču no premjera biroja ir saņemts atteikums, kā iemeslu norādot valdības vadītāja saspringto darba grafiku, konkrēti – jau iepriekš ieplānotu tikšanos ar Baltijas-Vācijas Tirdzniecības kameras pārstāvjiem.

Pēc tiešraides diskusiju varēs noskatīties ierakstā.

Savus jautājumus studijas viesiem varat iesūtīt šā raksta komentāros, Facebook vai rakstot uz janis.domburs@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!