4. augustā Saeimas konceptuālu atbalstu guva Tieslietu ministrijas sagatavotie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā – tie paredz darba devējiem tiesības pieprasīt, lai viņu darbiniekiem būtu Covid-19 sertifikāti, ko var iegūt, vakcinējoties pret šo slimību vai to pārslimojot. Tāpat likumprojekts paredz, ka par epidemioloģiski drošiem uzskatāmi tikai tie pakalpojumi, kurus sniedz un saņem cilvēki, kam ir šādi sertifikāti.

Iecerētās izmaiņas izraisījušas asu pretreakciju – daļa Saeimas opozīcijas jau paziņojusi, ka to pieņemšanas gadījumā savāks 34 deputātu parakstus, lai Valsts prezidentam Egilam Levitam pieprasītu apturēt likuma publicēšanu, izskanējušas arī idejas par īpašas tautas nobalsošanas rīkošanu.

Pirmdien, 9. augustā, iecerētās izmaiņas iztirzās “Delfi TV ar Jāni Domburu” diskusijā “Likumprojekts par Covid-19 vakcināciju darbavietās: par vai pret?” Tajā piedalīsies tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), kura vadītā Tieslietu ministrija izstrādājusi šo likumprojektu, un veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP!), kā arī Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, kurš vada pērn izveidoto Starpinstitūciju koordinācijas vadības grupu. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību diskusijā pārstāvēs priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Muhlinkins.

Saeimā izveidotās deputātu grupas “Par tiesībām uz vakcinācijas brīvprātīgumu” vārdā diskutēs tās vadītāja vietniece Jūlija Stepaņenko. Tāpat diskusijā piedalīsies arī deputāts Aldis Gobzems, pēc kura aicinājuma trešdien galvaspilsētā notika vērienīgs protests.

Tiešraides sākums 10.00, pēc tiešraides diskusija būs skatāma ierakstā.

Savus jautājumus tās dalībniekiem varat uzdot šā raksta komentāros, Facebook vai rakstot uz janis.domburs@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!