Pirmdien pulksten 11 "Delfi TV ar Jāni Domburu" ciklā "Par ko balsot Rīgā?" uz Jāņa Dombura jautājumiem par partijas programmu un iecerēm, ar ko tā startē Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās atbildēja Latvijas Krievu savienības saraksta līderi. Pēc tiešraides raidījums pieejams ierakstā.

Uz Dombura jautājumiem, tostarp par iemesliem, kādēļ pēc ilgāka pārtraukuma partija nolēmusi atkal startēt vēlēšanās galvaspilsētā, atbildēs Latvijas Krievu savienības saraksta pirmais numurs, partijas līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs, Inna Djeri un Aleksandrs Kuzmins. Kopumā Latvijas Krievu savienības sarakstā ir iekļauti 39 kandidāti.

Piedāvājam noskatīties spilgtākās raidījuma epizodes:

Iepriekšējās divās pašvaldību vēlēšanās Rīgā LKS neesot piedalījušies, jo nav bijis jēgas konkurēt ar tobrīd spēcīgo Nilu Ušakovu. Tagad startēt savulaik esot pat pienākums, lai nosargātu viņa laikā panākto – .

LKS ilgstoši nespēja tikt pie konta nevienā Latvijas kredītiestādē. Tagad tāds ir atvērts bankā "Citadele", bet tā tik uzcītīgi pētot katru pārskaitījumu, ka tie aizņem piecas dienas, stāstīja Kuzmins – .

Jebkāda valdība, kas Baltkrievijā nāktu Aleksandra Lukašenko vietā būtu rietumu ielikteņi. Arī Latvijas premjers Krišjānis Kariņš esot šāds ieliktenis, pauda LKS kandidāti – .

Krievi esot tādi paši Latvijas pamatiedzīvotāji kā latvieši vai lībieši uzskata Kuzmins – .

Savukārt LKS esot vienīgais politiskais spēks, kas viņus pārstāv šajās vēlēšanās, vismaz "programmas līmenī"- .

Attiecībā uz Rīgas domi LKS sola ieviest vēl neredzētu caurspīdīgumu, piemēram, ieviešot Rīgai pašai savu lobistu reģistru – .

Viņi arī vēlas pārdalīt nodokļu ieņēmumus starp Rīgu un turīgajām Pierīgas pašvaldībām, kur dzīvo daudzi galvaspilsētā strādājošie par labu Rīgai – .

LKS negribot valdīt kopā ar korumpētiem bijušajiem domniekiem. "Saskaņas" vēlēšanu saraksta līderis Konstantīns Čekušins neesot "sasmērējies", bet arī viņam īsti neesot morālu tiesību vadīt pašvaldību – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!