Saistībā "Covid-19" vīrusa izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni ierobežojošu pasākumu dažādās jomās. Ārkārtējā situācija stājās spēkā naktī uz piektdienu. Pulksten 16.30 ārkārtas situācijas laikā par koordināciju atbildīgās institūcijas – Veselības ministrijas (VM) vadītāja,veselības ministre Ilze Viņķele (AP) "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā atbildēja par ārkārtējās situācijas pasākumu vīrusa izplatības ierobežošanai pamatojumu un praktisko īstenošanu, par medicīnisko dienestu ikdienas darbu un iespējamiem turpmākiem scenārijiem.

Ārkārtējā situācija ir spēkā no lēmuma pieņemšanas brīža līdz šī gada 14.aprīlim ar mērķi šajā laikā ierobežot Covid-19 izplatību. Veselības ministrija (VM) noteikta par atbildīgo institūciju darbību koordinācijai ārkārtējās situācijas laikā. Ārkārtējās situācijas laikā valsts un pašvaldību iestādēm uzdots izvērtēt un iespēju robežās nodrošināt klātienes pakalpojumu sniegšanu attālināti.

Apturētas arī klātienes mācības visās izglītības iestādēs izņemot pirmsskolas, kuras bērni varēs apmeklēt tikai tad, ja vecāki iesniegs rakstisku apliecinājumu, ka ne bērns, ne ģimene nav apmeklējuši vīrusa skartās valstis un nav bijuši kontaktā ar saslimušajiem vai viņu kontaktpersonām un bērniem nav iespēju citādi tikt pieskatītiem. Citās izglītības iestādēs mācības notiks attāināti, bet izņēmums ir centralizētie eksāmeni, kuri notiks klātienē. Pārtrauktas arī visas kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas.


Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!