Foto: DELFI

Cienījamie "Delfi TV" skatītāji turpinām intervijas, topot iespējamai Krišjāņa Kariņa vadītajai valdībai ar tiem ministriem, kuri līdz šim publiski ministra kandidāti, kuri līdz publiski ir mazāk zināmi. Šobrīd studijā ir Izglītības un zinātnes ministra amata kandidāte Ilga Šuplinska, kura ir no Jaunās konservatīvās partijas un ar viņu arī mēģināsim rast sabiedrību interesējošās tēmās atbildes, cik nu tas tālu ir iespējams, topot valdības deklarācijai. Labdien, Šuplinskas kundze.

Lobs vokors!

Vai vakars. Cik tālu jūs esat, mēs runājam brīdī, kad bija jāiesniedz katram no potenciālajiem ministra kandidātiem premjeram sava versija, cik tālu jūs esat, tādā lielā virsraksta līmenī ar Izglītības un zinātnes sadaļu, un par ko ir vienošanās un par ko nav?

Teikšu tā, pirmoreiz piedalos valdības deklarācijas veidošanā un darbs bija produktīvs.

Konstruktīvs, produktīvs, ziniet, trīs mēnešus mēs šitās frāzes klausāmies.

Jā. Un, ja jūs tā, īsā atbilde ir pavisam vienkārša, deklarācijas variants ir iesniegts, vienošanās par punktiem pamatā bija varbūt redakcionāla, bet par tādiem atslēgas jautājumiem mēs ļoti labi vienojāmies ar kolēģiem.

Jums nepalika būtiski domstarpību jautājumi? Jūs jau smaidat.

Palika, ja jūs vēlaties tiešāk par to, palika − jā!

Es virsraksta līmenī gribu saprast, kā jūs redzat lielas lietas, tātad, palika domstarpību jautājumi...

Jā.

...un vai jūs varat pateikt vai proporcijās, vai akcentu līmenī, kas ir lietas, kur ir vienošanās, un līdz ar to jūsu pozīcija, ko no līdzšinējā nemainām nozarē un kur ķeramies klāt pie būtiskām pārmaiņām.

Jā. Es arī neesmu tādā rakursā padomājusi, ko no līdzšinējā tieši nemainām. Es varbūt tad sākšu ar to, kur mums tiešām nav domstarpību, kur mēs esam vienojušies un tas arī turpinās, jūs dzirdēsiet, ka tas turpina ideju, nevis maina. Pats pirmais, kas izvirzīts kā prioritāte, tā ir izglītības kvalitāte, pieejamība un konkurētspēja.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!