Foto: DELFI
Šā gada 21. aprīlī mūžībā aizgāja pazīstamā teātra kritiķe Silvija Radzobe. Aizvadītā gada pavasarī viņa viesojās "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā. Piedāvājam pilnu sarunas tekstu.

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji, šodien šajā studijā ir Silvija Radzobe - teātra kritiķe un izdevumprojekta vadītāja, un zinātniskā redaktore grāmatai "100 izcili Latvijas aktieri". Grāmatu nodeva publikai februārī, un, lai gan nebūt tā nav bijusi un nav lētākā grāmata starp Latvijā iznākušām grāmatām, pirmo metienu nepilnu tūkstoti izpirka gandrīz visu ļoti ātri, nu jau drukā otro, un Radzobes kundze ir teikusi, ka viņai ir bijusi sajūta, ka ir izdevies, kas neticams − radīt visu paaudžo izcilāko latviešu aktieru salidojumu. Labdien, Radzobes kundze.

Labdien! Mani labāk saukt par Silviju Radzobi, nevis par Radzobes kundzi, ja varētu lūgt.


Labi, mēģināsim saukt jūs visos iespējamos variantos, bet sāksim ar grāmatu, nu, tāds diezgan pamatīgs apjoms divās grāmatās. Jūs gaidījāt, ka ātri izķers, jeb jūs par tādām tik piezemētām lietām vispār kā par tirgu nedomājāt?


Tad, kad bija redzams, kāds būs apjoms, kas gan bija redzams pašās beigās, un ka būs divi sējumi, tad es personīgi iedomājos, ka cena būs ārkārtīgi augsta − uz 100 eiro, un tad es baidījos, ka tā grāmata iegulsies grāmatnīcās.


Cena divreiz zemāka.


Tā kā cena grāmatnīcās ir starp 45-49, bet universitātes kioskā un apgādā var nopirkt par neticami zemu cenu, 28, tad tā grāmata ir pazudusi, jā.


Bet gaidījāt, ka izķers teātra mīlētāji vai citi, kam vienkārši smuki jābūt plauktā?


Es baidījos par to, ka tie, kuri interesētos pēc būtības par šo grāmatu, ka tiem nebūs līdzekļu, lai nopirktu, un tas mani pārsteidz, protams, ka viņa ir izpirkta.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!