Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji! Šodien mans viesis šeit ir Valdis Zatlers, Latvijas Valsts prezidents no 2007. līdz 2011. gadam. Nominējot, šai laikā, trīsreiz valdības vadītājus, pēc tam rosināja 10. Saeimas atlaišanu un ar savu jaundibināto partiju tika ievēlēts 11. Saeimā un arī veidoja vairākuma koalīciju. Un tagad pēc 13. Saeimas vēlēšanām par valdības veidošanu jau paguvis paziņot, ka labākie premjera kandidāti ir Roberts Zīle un Artis Pabriks. Bet nevajagot, kā piedāvā dažas partijas, veidot koalīciju no sešiem politiskajiem spēkiem, visnotaļ tieši pasakot, ka līdz ar "Saskaņu" opozīcijā visdrīzāk jāpaliek "Zaļo un zemnieku savienībai". Labdien, Zatlera kungs!

Zatlers: Labdien!

Pēdējās dienās vairākas intervijas jums ir bijušas visa veida medijos. Nu, tas iespaids rodas, ka Valdis Zatlers atsācis taisīt politiku. Jo runā "valdībai jābūt tādai, koalīcijai jābūt tādai, premjeram jābūt tādam". Kāpēc tā?

Zatlers: Katram Latvijas pilsonim ir tiesības uz savu viedokli. Es vienkārši pauž savu viedokli un netaisu politiku.

Bet tas mērķis jums, sakot ļoti konkrēti šīs lietas, ir būtībā ietekmēt šīs lietas. Šobrīd.

Zatlers: Bez šaubām. Katrs Latvijas pilsonis gan balsojot, gan komentējot, gan izsakot savu viedokli, ietekmē šīs lietas. Nedrīkst malā stāvēt.

Nu, prezidents nav katrs valsts pilsonis, jo tas tomēr atšķiras, vai ne? Būsim godīgi.

Zatlers: Valstī šobrīd ir viens prezidents Raimonds Vējonis. Un, tiešām, viņa izvēles noteiks to, kur virzīsies valsts. Kāda būs valdība un kurš būs premjers.

Jā, bet mums par to ir jāparunā kā Latvijas valsts pilsoņiem priekš citiem Latvijas pilsoņiem.

Zatlers: Noteikti.

Jums patīk bieži atgriezties savā iepriekšējā profesijā un salīdzināt visus ar medicīniskiem terminiem. Kāda ir diagnoze šobrīd, un vai jūs redzat ārstēšanu? Jo, ja jūs saucat "tāda koalīcija un tādi premjeri", tas liecina, ka diagnoze ir uzstādīta un kaut kāda ārstēšana noteikta.

Zatlers: Nu, es drīzāk teikšu, ka diagnoze ir otrās sarunu nedēļas beigām, kad ir iestājies neliels apjukums, ja. Kad partijas pirmajā nedēļā iepazinās viena ar otru, viņiem bija interesanti. Otrajā paspēja paiet katrs uz savu pusi, un tad tāds apjukums drusku, ja. Nu, apjukums ir.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!