"Strādāsim, neklaigāsim!' tā "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā priekšvēlēšanu laikā aicināja Krišjānis Kariņš (JV). Delfi jau ziņoja, ka tieši viņu neoficiālās sarunās min kā iespējamo kompromisa kandidātu premjera amatam. Kamēr pats Kariņš saka, ka situācija šobrīd ir ļoti neskaidra, un šāda nominācija no Valsts prezidenta vēl nav nākusi, "Delfi TV ar Jāni Domburu" piedāvā atskatīties uz konkrētā politiķa izteikumiem par sevi, valsti un konkurentiem priekšvēlēšanu raidījumu laikā.

Gluži kā mantru Kariņš premjera amata kandidātu debatēs 3.septembrī vairākkārt atkārto piecas lietas, tostarp, izglītību un veselību, kas ļaus atrisināt Latvijas problēmas.

Sevi politiķis raksturo kā jaunu spēlētāju šai vēlēšanās, bet ne tiešā šā vārda izpratnē, jo "Vienotības" rindās ir jau ilgus gadus. Tāpat viņam ir plāns, kā atrisināt naudas atmazgāšanas problēmas.

Runājot par konkurentiem, Kariņš novelk tikai vienu "sarkano līniju" "Jaunā Vienotība" nesadarbosies ar "Saskaņu". Viņam gan ir viedoklis arī par citiem iespējamajiem partneriem, tostarp par partiju apvienību "Attīstībai/Par!", kurai esot uzlikts "Jaunupa spiediens".

Vairāk augstāk esošajā video.

Kāds ir Kariņa rūdījums politikā, zem kādiem politisko spēku "karogiem" viņš iepriekš darbojies, kā arī – ar kādiem darbiem un nedarbiem iepriekš izcēlies, var iepazīties "Delfi" īpaši priekšvēlēšanu laikam izveidotajā premjera amata kandidātu dosjē "Astoņas lokomotīves''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!