Saeimas opozīcijā esošā partija “Saskaņa”, kas šogad zaudēja arī Rīgas domes priekšsēdētāja amatu, ir nonākusi finansiālās grūtībās. To intervijā “Delfi TV ar Jāni Domburu” otrdien apliecināja Jānis Urbanovičs. 26. oktobrī viņš tika ievēlēts par “Saskaņas” valdes priekšsēdētāju, šajā amatā nomainot kādreizējo Rīgas mēru Nilu Ušakovu, kurš kļuvis par Eiropas Parlamenta deputātu.

"Ir problēmas," atbildot uz Jāņa Dombura jautājumu, vai partija ir nonākusi "dziļos mīnusos", atzina Urbanovičs.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) partiju finanšu datu bāzē atrodamā informācija liecina, ka kopš šā gada sākuma "Saskaņa" ziedojumos saņēmusi gandrīz 174 tūkstošus eiro, bet biedru naudās – nedaudz vairāk kā 14 tūkstošus eiro. Pats Urbanovičs šogad "Saskaņai" nav ziedojis, savukārt bijušais partijas priekšsēdētājs Ušakovs šā gada februārī ziedojis 226,25 eiro vērtu mantu vai pakalpojumu.

KNAB iesniegtā partijas deklarācija liecina, ka jau aizpērn, tas ir, 2017. gadā "Saskaņa" nonākusi "mīnusos" - pašvaldību vēlēšanu gadā tās izdevumi bijuši teju 146 tūkstošus eiro lielāki par ieņēmumiem. Savukārt pērn, kad notika Saeimas vēlēšanas, partijas izdevumi ieņēmumus pārsnieguši jau par 360 tūkstošiem eiro.

Pārskatā, kuru kā partijas priekšsēdētājs parakstījis Ušakovs, gan norādīts, ka partijas finansiālās grūtības ir īslaicīgas. "Ar atsevišķiem kreditoriem tiek panākta vienošanās par norēķinu atmaksas nosacījumiem," apgalvots pārskatā. Urbanovičs nenoliedz, ka "Saskaņai" ir naudas problēmas, taču sacīja, ka nezina, cik lielas tās ir.

Tikmēr "Saskaņas" iesniegtā Eiropas Parlamenta vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācija liecina, ka priekšvēlēšanu aģitācija pirms maija beigās notikušajām eiroparlamenta vēlēšanām partijai izmaksājusi vairāk nekā 200 tūkstošus eiro. Lielākā daļa no šīs naudas – vairāk nekā 186 tūkstoši eiro – iztērēti par priekšvēlēšanu reklāmām.

Visa "Delfi TV ar Jāni Domburu" intervija ar Jāni Urbanoviču redzama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!