Latvijas veselības nozares reformu process ir iestidzis purvā un ir ļoti atkarīgs no ieinteresēto interešu grupu vēlmēm, raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" sacīja labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Viņa arī norādīja, ka daudzas valsts pārvaldē iesāktas reformas sākotnēji bijušas labi izstrādātas, taču to pieņemšanas procesā Saeimas deputāti regulāri pieļāvuši to izpluinīšanu.

"Es domāju, ka tur ir tāds purvs. Tur ir tik daudz iesaistīto spēlētāju. Lai kādi būtu ministri, Ministru prezidenti, mainīt kaut ko var tikai tad, ja nozare pati grib mainīties . Veselības nozare jau īsti negrib. Teiksim, lielās slimnīcas negrib mainīties," sacīja Dimanta.

"Šeit bieži ir ļoti labas izstrādātas reformas, ministrijās tās ir izstrādātas, bet, kamēr tās aiziet līdz Saeimai, savas interešu grupas atnāk un viņas izpluina, un deputāti ļauj. Un beigās mēs dabūjam to, ko mēs dabūjam," viņa norādīja.

Tāpat viņa intervijā pauda uzskatu, ka kopumā sociālā atbalsta sistēma Latvijā nav taisnīga un savā ziņā valsts iedzīvotāji paši par to ir vienojušies.

Dimanta ir lielākā un pazīstamākā Latvijas labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītāja. Caur fondu sabiedrība mobilizējusies palīdzībai Zolitūdes traģēdijas cietušajiem, smagi slimiem bērniem, kuriem Latvijā nav iespējams palīdzēt un daudzos citos gadījumos.

Dimanta nav vairījusies kritizēt valdību un valsts pārvaldi par trūkumiem.

Pilnu interviju ar Rūtu Dimantu iespējams redzēt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!