10. novembri var uzskatīt par interneta dzimšanas dienu, jo šajā dienā 1990. gadā sāka darboties projekts World Wide Web, 1933. gadā pirmais krievs saņēma Nobela prēmiju literatūrā, bet 1982. gadā dibināta leģendārā rokgrupa Nautilus Pompilius.

Tomēr DELFI Izklaide šajā dienā izceļ 4004. gada pirms mūsu ēras 10. novembri, jo tieši šajā datumā dusmīgais ebreju dievs Jahve Ādamu un Ievu esot izdzinis no Ēdenes dārza jeb Paradīzes.

Diemžēl kopš tā brīža viņiem un arī visiem turpmākajiem cilvēkiem ir nācies patstāvīgi atbildēt par visiem saviem grēkiem.

Šos aprēķinus veicis Īrijas arhibīskaps Džeimss Ušers, kurš XVII gadsimta pirmajā pusē publicēja hronoloģiju, kurā bija teikts, ka pasaules radīšana notikusi 4004. gada pirms mūsu ēras 23. oktobrī.

Viņa aprēķinus daudzi ticīgie vēl joprojām uzskata par neapgāžamiem, tāpēc 1996. gada 10. novembrī Londonā pulcējas bariņš ļaužu, kas svinēja pasaules radīšanas seštūkstošo jubileju.

Kas attiecas uz Ādamu un Ievu, viņu bezrūpīgajai dzīvei Ēdenes dārzā bija tikai viens aizliegums - neēst ābolus no laba un ļauna atzīšanas koka. "No visiem dārza kokiem ēzdams ēd, bet no laba un ļauna atzīšanas koka tev nebūs ēst, jo tai dienā, kad tu ēdīsi no tā, tu mirdams mirsi," teica Jahve.

Kā zināms, Ieva ar čūskas starpniecību šo aizliegumu pārkāpa, bet viņi tomēr nemira mirdami, jo Dievs jau bija pārdomājis. "Redzi, cilvēks ir kļuvis kā kāds no mums," Jahve teica monoteistiskai reliģijai dīvainu frāzi un padzina grēciniekus no Ēdenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!