Foto: Vida Press
15. novembris pasaules vēsturē ir nozīmīgs datums – šajā dienā Kolumbs iepazinās ar tabaku (1492), Džilets patentēja žileti (1904), bet tūkstošiem "puķu bērnu" iestājās pret karu Vjetnamā (9169).

Tomēr DELFI Izklaide šajā dienā izceļ 1990. gada 15. novembri, kad oficiāli tika atmaskota viena no neglītākajām krāpšanām popmūzikas pasaulē - dueta Milli Vanilli puišu izlikšanās par īstiem dziedātājiem.

Milli Vanilli bija vācu producenta Frenka Fariana mākslīgi izveidota popgrupa, kuru debijas albums 1989. gadā kļuva par sensāciju mūzikas pasaulē, tika pārdots vairāku miljonu tirāžā un saņēma prestižo "Grammy" balvu.

Taču jau gada beigās parādījās aizdomas, ka abi dueta puiši - Fabs Morvans un Robs Pilatuss - ir tikai neprātīgi stilīgi lēkātāji, bet viņu balsis neskan ne ierakstā, ne koncertos. Kādā no koncertiem disks iesprūda un aizdomīgi ilgi viņiem nācās virināt mutes fonogrammas pavadībā.

Prese un publika nelikās mierā, līdz 1990. gada 15. novembrī Farians atzinās, ka tas viss bijis liels apmāns, jo tik foršus puišus mūzikas industrija nedrīkstot laist garām pat tad, ja viņi prot tikai smaidīt un lēkāt, nevis dziedāt.

"Grammy" balvu nācās labprātīgi atdot, līgumi ar ierakstu kompānijām tika lauzti, bet Pilatuss, kuram slavas gados bija iegaršojušās narkotikas, 1998. gadā nomira no pārdozēšanas. Milli Vanilli beidza pastāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!