Foto: Vida Press

22. novembris pasaules vēsturē ir nozīmīgs datums – šajā dienā no piecām komandām izveidota NHL (1917), tieši pirms 50 gadiem nošaut Džeks Kenedijs (1963), bet bītli laiduši klajā divus albumus - With the Beatles (1963) un "Balto albumu" (1968).

Tomēr DELFI Izklaide šajā dienā izceļ 1888. gada 22. novembri - dienu, kad dzimis Džons Kleitons, vikonts Greistoks, vēlāk pazīstams kā Tarzāns.

Protams, dzimis viņš ir fantāzijās - amerikāņu rakstnieka Edgara Raisa Berouza grāmatās, no kurām pati pirmā tika izdota 1912. gadā (sākumā žurnāla lappusēs, vēlāk arī kā atsevišķa grāmata).

Pērtiķcilvēks Tarzāns gandrīz uzreiz kļuva tik ļoti populārs, ka Berouzs savai pirmajai grāmatai sarakstīja vēl 25 turpinājumus, bet par Tarzāna piedzīvojumiem rakstījuši arī citi autori.

Vēl citu dzīvi Tarzāns izdzīvojis uz kinoekrāniem, jo pēdējo simts gadu laikā uzņemtas 89 kino un televīzijas filmas par šo radījumu.

Pats pirmais no aktieriem bija mēmā kino zvaigzne Elmo Linkolns, bet slavas gājienu Tarzāns piedzīvoja pieckārtējā peldēšanas olimpiskā čempiona Džonija Veismillera (attēlā) personā, kurš Tarzānu spēlējis 12 filmās.

Pēdējais slavenākais Tarzāns bijis Kristofers Lamberts 1984. gada filmā Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!