Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien, 23. martā, 79 gadu vecumā mūžībā aizgājusi leģendārā angļu-amerikāņu aktrise, Holivudas "zelta laikmeta" kinodīva Elizabete Teilore (attēlā), atsaucoties uz kādu aktrisei tuvu stāvošu personu, ziņo ārvalstu mediji.

Februāra vidū Teilore tika ievietota slimnīcā, un skopā informācija liecināja, ka aktrisei ilgstoši bijušas nopietnas problēmas ar sirdi. Marta vidū masu mediji ziņoja, ka sievietes veselības stāvoklis uzlabojas un viņa jau var pieņemt viesus, bet 23. martā jau izplatīta ziņa par aktrises nāvi.

Aktrise, kura ir leģendāra ne tikai ar savām filmām, bet arī alkohola izraisītajām problēmām un daudzajiem vīriem (viņa bijusi precējusies ar viesnīcu tīkla mantinieku Konrādu Hiltonu, Ediju Fišeru, divreiz ar Ričardu Bērtonu un citiem), ir četru bērnu māte un deviņu mazbērnu vecmāmiņa.

Savu aktrises karjeru Elizabete Rozemonda Teilore (viņai nepatika, ka tiek dēvēta par "Līzu") desmit gadu vecumā, ļoti ātri kļūdama par brīnumbērnu Holivudas kino pasaulē.

Savas karjeras laikā viņa filmējusies aptuveni 60 filmās, un par darbu divās no tām - Butterfield 8 (1960) un Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966) - saņēmusi arī Kinoakadēmijas augstāko apbalvojumu "Oskaru". Starp slavenākajām Teilores filmām minami tādi izcili darbi kā Cat on a Hot Tin Roof (1958), Giant (1956), Suddenly, Last Summer (1959), Quo Vadis (1951), Cleopatra (1963) un daudzi citi.

Pēdējā pilnmetrāžas filma, kurā piedalījās aktrise, bija komēdija The Flintstones 1994. gadā, bet pēc tam viņa piedalījusies tikai dažos seriālos un televīzijas šovos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!