Foto: RIA Novosti/Scanpix

Populārais krievu humorists un rakstnieks Mihails Zadornovs (attēlā) arī nav spējis palikt vienaldzīgs pret maija izskaņā notikušo starptautisko dziesmu konkursu Eirovīzija 2012, un viņam bijis arī viedoklis par Latvijas pārstāvi.

Savā blogā Zadornovs ievietojis garu un plašu analīzi par Eirovīzijas dziesmu konkursa norisi, daloties pārdomās gan par Eirovīzijas konkursa finālu, gan par pusfināliem, no kuriem vienā piedalījās arī Latvijas pārstāve Anmary.

Zadornovs, kurš visai bieži uzturas savā mājā Jūrmalā, aktīvi sekojis līdzi arī Latvijas Eirovīzijas nacionālajai atlasei - viņa simpātijas tajā piederējušas muzikālajai apvienībai Mad Show Boys, kurā darbojas viņa sens paziņa Garijs Poļskis.

"Garijs Poļskis, kuru daudzi skatītāji zina arī no maniem koncertiem, bija sagatavojis, manuprāt, ļoti interesantu ironisku numuru Eirovīzijai, tomēr līdz trešajai tūrei žūrija tam nokļūt neļāva: tur taču ir divi... krievi! Kā var apkaunot Latviju?" sev raksturīgajā ironiskajā stilā retoriski taujā Zadornovs, kurš bija pamanījis arī to, ka skatītāju balsojumā Mad Show Boys bija pārliecinošās līderu pozīcijās.

"Rezultātā no Latvijas uz konkursu devās jaunu sieviešu kolektīvs, kuras atgādināja Vissavienības arodbiedrību Centrālās komitejas instruktores atlasa kleitās, ar frigidu deju priekšnesumu, tieši tāpat kā padomju laikos, kad cenzūra neļāva dejot temperamentīgi, uzskatot to par buržuju ietekmes izpausmi.

Rezultātā Latviju pat nepamanīja, un skatītāji aplaudēja tieši tikpat frigidi, kā dalībnieces dejoja," skarbs savā vērtējumā bija Zadornovs.

"Es saprotu, kāpēc uz konkursu nesūtīja Gariju ar viņa komandu - tas ir neformāts. Paskatījās, pasmaidīja, paslavēja... un atteica. Pārāk tomēr kaut kā ne tā - tā nav pieņemts," Latvijas Eirovīzijas nacionālās atlases žūrijas rīcību vērtēja Zadornovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!