Foto: Mango
Latvijā populārā televīzijas šovu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare (attēlā), kura pati tikusi aicināta kļūt par kāda politiskā spēka deputāta kandidāti nedēļas nogalē paredzētajās 10. Saeimas vēlēšanās, priekšvēlēšanu kampaņas vērtējusi kā "švakas".

"Skatoties no šovu elementu viedokļa - vispār jau ir švaki. Viss ir ļoti diletantiskā līmenī," intervijā ziņu aģentūrai BNS norādījusi Sipeniece.

"Vienotībai kampaņa ir vienkārši draņķīga. "Cieti" čaļiem ir vienkāršāk - viņi ir noorentējušies uz cilvēkiem bez augstākās izglītības. Kaut gan paši jau viņi nav tādi muļķi. Viņi ir sapratuši, ka nevajag iespringt uz visiem - nu, ko tā inteliģentā reklāma var dot? Viņi vienkārši saka - mēs esam labāki, nekā jūs domājat, un domājat jūs par mums slikti tikai tāpēc, ka tā bija liktenis lēmis, jo tas bija slikts.

Galvenais viņiem ir tikai bezkaunīgi bliezt. Viņi uzskata, ka cilvēkiem nav cietā diska, nav nekādu atmiņu, ir tikai kā datoriem operatīvā atmiņa. Ka cilvēki dzīvo tikai šodienai. Šlesers sanāk ir vispār labais džeks. Uzraud, kad vajag. Tad jau ir skaidrs, ka ir dzīvs cilvēks," Par labu Latviju reklāmas kampaņu analizē Sipeniece.

Viņa arī atzinusi, ka Šlesera publiskajām asarām nav noticējusi, jo, ja cilvēkam pa īstam sāp, viņš neraudās publiski. "Viņš to nekad nedarīs. Teātris no A līdz Z. Eleganti nostrādāts, bet priekš ļautiņiem, ar kuriem var manipulēt," uzsvērusi Sipeniece.

"Ar mani arī var manipulēt. Un es labprāt tam ļaušos, tikai dariet to gudri. Tā, ka es to nemanu, tā forši. Iespējams, ka kāds jau to dara, bet to tad es nemanu," atklājusi TV "seja".

Pie salīdzinošām veiksmēm uz kopējā fona, viņasprāt, var pieskaitīt tikai Saskaņas centra vizāžista sniegumu. "Varbūt var vienīgi teikt, ka gaumīgi ir strādājis vižāzists ar Ušakovu un Urbanoviču. Nu feini - tādi tīri balti krekliņi. Viens tādiem apaļākiem vaigiem, kas simbolizē labklājību un saka, ka redz, jūs arī tādi būsiet. Ušakovs atkal jauns, enerģisks, nesasmērējies," norādījusi Sipeniece.

Citu politisko spēku kampaņām Sipeniece nav veltījusi tik glaimojošus vārdus, Zaļo un zemnieku savienības plakātos izmantotās zaļās kaklasaites nosaucot par "pilnīgu vājprātu", bet, komentējot bijušā prezidenta Gunta Ulmaņa atgriešanos politikā, atzinusi, ka tā ir nožēlojama un liecina par neprasmi "laikus aiziet".

Iedzīvotājus Sipeniece aicinājusi priekšvēlēšanu laiku uztvert viegli un izmantot politiķu centienus pēkšņi visiem izdabāt. "Man ļoti patīk, kā viņi lokās manā priekšā, kā viņi man bučo kājas. Man ļoti patīk izbaudīt šo situāciju - nu, bučojiet man roku, kāju. Es šajā laikā jūtos kā tāda bagātā līgava, un cilvēkiem vajag šo laiku izmantot," piebilst Sipeniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!