Foto: Mango

Laikā, kad cenas valstī kāpj, bet algas - nē, pazīstamā televīzijas šovu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare (attēlā) sarunā ar izklaides portālu Mango norāda, ka latvieši grēko, nemitīgi sūdzoties par valstī notiekošo.

"Latvijā nenotiek karš, un kaut vai tādēļ cilvēkiem nav pamata būt izmisušiem. Viss ir labi, kamēr visi ir veseli un nenotiek baisas kataklizmas, ko cilvēki nespētu ietekmēt. Viss pārējais ir katra paša cilvēka attieksmes pret dzīvi jautājums," uzskata Sipeniece.

"Cilvēki, protams, var turpināt līdz spēku izsīkumam lamāt valdību. Arī es reizēm pukojos un to daru, taču tādās reizēs es atceros savus vecākus - kādos apstākļos viņi pavadīja savas dzīves labākos gadus," teic Sipeniece.

Viņa norāda, ka cilvēkiem šobrīd būtu jāpriecājas par dzīvi, jo "cilvēce ir piedzīvojusi daudz baisākus brīžus un šobrīd cilvēkiem noteikti nebūtu jāsūkstās par grūtiem laikiem".

Sipeniece gan norāda, ka viņai ir žēl pensionāru, jo viņiem ir krietni mazāk iespēju atrast jaunu darbu un kardināli mainīt savu dzīvi, tomēr pieredzējusī TV "seja" ir pārliecināta, ka arī cienījama vecuma ļaudis spējot baudīt dzīvi arī mūsdienās.

"Arī pensionāru vidū ir optimisti un pesimisti. Vieni uzskata, ka šobrīd ir labākie piedzīvotie laiki, kamēr citi stāsta, cik labi bija PSRS laikā," Mango atklāj populārā raidījumu vadītāja.

"Mūsu valsts, protams, ir izlaupīta, bet tas ir noticis ar latviešu cilvēku līdzdalību - cilvēki katrās vēlēšanās nobalso par tiem, kurus iepriekš nopeļ," teic Sipeniece un piebilst, ka tiem, kurus tiešām piemeklējusi depresija, vajadzētu steigšus apmeklēt ārstu, lai neielaistu nopietno kaiti, bet tos, kurus šī liksta piemeklējusi vien kā vispārēja neapmierinātība, viņa aicina būt uzņēmīgākiem un drosmīgākiem.

"Jā, nodokļu slogs mūs spiež pie zemes, tomēr mēs nedzīvojam sliktākajos laikos," teic Sipeniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!