Foto: LETA

Tuvojoties vasaras sezonai, kā no pārpilnības raga birst dažādi dietologu ieteikumi, kā ātrāk un efektīgāk atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Tomēr televīzijas raidījumu producente un režisore Žaklīna Cinovska izklaides portālam Mango atklāj, ka ir diētu pretiniece un daudz labprātāk izvēlas sportošanu.

"Diētas ir sevis ierobežošana. Visu laiku ir jādomā, ko drīkst un ko nedrīkst. Nevar rīt visu, ko grib, un tad justies slikti," skaidro Cinovska un atzīst, ka nekad nav badojusies, lai tikai ielīstu kādā kleitā.

Jau no bērnības režisore atceras kādu aktrises Ludmilas Gurčenko teicienu, ka sieviete ir kā garmoška, taču uzskata, ka tas nav pārāk veselīgi, jo svara maiņu dēļ izstaipoties āda. "Ne velti dietologi stāsta, ka ļoti ātri zaudētie kilogrami tikpat ātri pēc tam uzrodas atpakaļ," atgādina režisore.

"Visu laiku ir jādomā un jāuzņem kurss. Nevar no viena grāvja otrā. Ir jāizstrādā kopējā līnija, kas labi, kas slikti," pareizas ēšanas padomos dalās Cinovska.

Režisore atzīst, ka, tuvojoties vasarai, sevi uztur formā, piekopjot aktīvu dzīvesveidu. "Sportoju - dubultā fitness, dubultā baseins. Maksimāli ķeru saulīti, sauļojos. Saprotu, ka tas nav veselīgi, bet ķeru katru pigmentu," smejot bilst režisore .

Savukārt uz jautājumu par dabīgo kosmētiku, Cinovska atklāj, ka to nenoliedz, taču netic, ka tā ir ļoti efektīva. "Mums apkārt ir šausmīgi daudz ķīmijas. Man liekas, ka ar kumelīšu tējiņu nebūs līdzēts," skepsi pauž režisore.

"Viss ir galvā. Ja tas sagādā prieku, nekas nav slikts. Jāmēģina darīt to, kas iepriecina. Tas, protams, ir baigi grūti izdarāms, " secina režisore.

"Mēs esam fotošopa modeļu kultā. Un bieži aizmirstam, ka pat modeles dzīvē neizskatās tā, kā uz bildēm. Bet tikai dzenamies pakaļ perfektam izskatam. Cilvēks ir visskaistākais, kad jūtas laimīgs," uzskata Cinovska.

"Kosmētikas tehnoloģijas ir ļoti attīstījušās, un mūs visas uztrauc grumbas, kas parādās, gadiem ejot. Protams, ar laiku mēs visas maināmies. Bet vai tās krunkas ir galvenais? Ir svarīgi parunāt pašam ar sevi un saprast, kas tad īsti mūs dara laimīgus," pauž Cinovska un atzīst, ka tas gan nemaz neesot viegli.

Režisore uzsver, ka pats svarīgākais ir būt saskaņā ar sevi un justies laimīgam, taču brīžos, kad esot skumji, palīdzot gluži vienkārša metode: "Es iedzeru glāzi šampanieša vai uzaicinu ciemos draugus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!