Foto: F64

Eirodziesmas 2012 finālā duetā ar Samantu Tīnu iekļuvušais Dāvids Kalandija (attēlā) mūzikai pievērsies negribīgi – tas noticis tad, kad puisis salauzis kaklu un mamma nevēlējusies, lai dēls turpina gaitas profesionālajā sportā.

"Patiesībā visu dzīvi esmu trenējies džudo - biju Latvijas izlasē, braukāju pa Eiropas čempionātiem, bet tad salauzu kaklu. Tas varēja beigties ļoti skumji, bet man paveicās ar ārstu, kurš mani saārstēja tā, ka pēc tam pat varēju turpināt sportot. Tomēr pēc šī atgadījuma mana mamma pateica: "Viss, tev jāpamēģina darīt ko citu!".

Mammai bija paziņas operā, un viņa ierosināja, ka es varētu aiziet turp pie vokālā pedagoga un pamēģināt dziedāšanu," par savu nokļūšanu mūziķa profesijā izklaides portālam Mango stāsta Dāvids.

Protams, puisim, kas visu dzīvi bija aktīvi sportojis, dziedāšana šķitis nekas vairāk kā muļķīgs vaļasprieks.

"Teicu mammai, ka nekad nedziedāšu un mani interesē tikai sports. Beigās mammai izdevās mani pierunāt aiziet pie vokālās pedagoģes vien uz 15 minūtēm. Šīs 15 minūtes izmainīja visu manu dzīvi," ar smaidu notikumus atceras puisis.

Nopietni mūzikai Dāvids pievērsies tikai aptuveni piecus gadus, bet šo gadu laikā jau guvis vērā ņemamu atzinību ārzemēs - viņš ieguvis godalgu Gruzijas talantu konkursā un ticis finālā populārajā Krievijas šovā Viena minūte slavas.

"Latvijā mani līdz šim vairāk zināja krievu publika. Mans tētis ir gruzīns, mamma - krieviete, un, lai gan kopš dzimšanas dzīvoju Latvijā, tikai pēdējā pusgada laikā beidzot esmu uzdrošinājies runāt latviski. Agrāk laikam baidījos no tā, ka latviešu publika mani nesapratīs," stāsta Dāvids.

Pēc Eirovīzijas viņš iecerējis pievērsties arī latviešu publikai un cer izdot savu albumu. Dāvids pats arī raksta mūziku. Vienīgi man vajag mūzu," smejas jaunais mākslinieks.

Lieliska mūza viņam pašlaik ir viņa Eirodziesmas dueta partnere Samanta Tīna, bet to, vai abus vieno dziļākas jūtas, Dāvids atturas komentēt. Par dueta izredzēm konkursā Dāvids saka tā - par I Want You Back balsos pieaugušie.

"Dziesma patiks tiem, kas klausās normālu mūziku, ne tīņiem, kam vajag to umca - umca. Es gan pats arī labprāt šad tad paklausos tāda veida mūziku, bet man tuvāka klasiskā mūzika. Nākotnē redzu sevi kā Andrea Bočelli - kā Nikolajs Puzikovs nekādā gadījumā nedziedāšu," smejas Dāvids.

Puiša producents Juris Millers portālam Mango atklāj, ka Dāvida mērķis nudien nav nesasniedzams - jau tagad Latvijas vadošie komponisti salīdzina Kalandijas vokālu ar Sergeja Jēgera un Jāņa Šipkēvica juniora izcilajām balsīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!