Foto: F64
Dailes teātra aktrise Olga Dreģe (attēlā) uzskata, ka aktiera darbā nav vietas māņticībai vai kādiem īpašiem rituāliem pirms izrādes, jo aktiera priekšnesums pats par sevi ir talants un milzīgs darbs.

"Es pati noteikti neesmu māņticīga, bet citādā ziņā esmu enerģētisks cilvēks. Tomēr uzskatu, ka aktierim izrāde nav nekāds rituāls, bet gan talants, milzīgs darbs un godīga atdeve," sarunā ar izklaides portālu Mango atklāj aktrise.

Viņas gandrīz 50 gadus ilgajā skatuves karjerā ir bijušas veiksmīgas un mazāk veiksmīgas izrādes, taču Dreģe nekad neesot aizrāvusies ar savu panākumu sasaistīšanu ar kādām lietām vai darbībām, kas veiktas pirms izrādes.

"Jā, protams, ir bijušas veiksmīgas un mazāk veiksmīgas izrādes. Reizēm ir pat bijis tā, ka gribas ieraut galvu plecos no tā, cik ļoti negribas spēlēt, bet nekādu blakus lietu nav bijis - tas ir darbs, un nevēlēšanās attēlot kādu konkrētu lomu vairāk saistīta ar to, ka man bijušas lomas, kuras neesmu gribējusi," saka aktrise un piebilst, ka viņa gan zinot, ka daudzi aktieri tomēr ir māņticīgi.

"Būtībā jau tādi rituāli un māņticība neko neizmaina, tomēr es strādāju pietiekami ilgi - man ir izveidojusies profesionāla paļāvība uz saviem spēkiem un varēšanu," atklāj Dreģe.

Dzīvē gan aktrisei patīkot analizēt likteņa piespēlētās nejaušības un pat klausīties spoku stāstus.

"Nejaušības, spoku stāsti - tas aktierim ir vajadzīgs, jo tās ir tās lietas, kas rosina iztēli, tomēr šīm lietām nav tiešas saiknes ar darbu, jo uz skatuves darbojas primitīvākas likumības, ko pieminēju, - talants un liels darbs," teic Dreģe.

Par visu vairāk Dreģe kā aktrise aizvien vēlas attēlot stipras un spēcīgas sievietes. "Protams, es joprojām gribētu spēlēt spēcīgās, stiprās! Jā, to gribētos, taču es ļoti labi apzinos, ka laiks iet uz priekšu, bet dzīvē viss ir tieši tā, kā ir," nopūšas Dreģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!