Foto: Publicitātes foto

Eirovīzijas Latvijas nacionālajā atlasē dziedātāja Sabīne Berezina startēs kopā ar bītboksa puišu grupu PeR. Dziedošo draugu apvienība izpildīs mūziķa Markus Rivas sarakstīto dziesmu Bye Bye.

Dziedātāja Berezina jau vairākas reizes piedalījusies Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālajā atlasē. Eirovīzijas Latvijas nacionālās atlases finālā 2008. gadā viņa izpildīja zviedru komponistes Annas Šarlotes Gensleres dziesmu If Only Knew.

Berezina stāsta, ka dziedāt sākusi mācīties jau no trīs gadu vecuma, kad viņas mamma Nijole Berezina savai meitai bērnudārzā Zvaigznīte bija muzikālā audzinātāja. Taču nopietni dziedāšanās nodarbībām Berezina sāka pievērsties 1998. gadā.

Viņa godam aizstāvējusi Latvijas vārdu daudzu pasaules valstu vokālistu konkursos Itālijā, Vācijā, Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Ēģiptē, Kazahstānā, Polijā, Rumānijā, Krievijā un Spānijā.  

2006. gadā Sabīne piedalījās starptautiskajā kopprojektā ar Lietuvas dziedātājām Evelīnu un Urti, kā rezultātā tika filmēts klips dziesmai Klauni - Maski. Šis klips tika prezentēts 2007. gada vasarā Baltkrievijā festivālā Slavinskij Bazar. Berlīnes Starptautiskajā vokālistu konkursā Berliner Perle Berezina ieguvusi Grand Prix godalgu.

Pašlaik Sabīne sadarbojas ar grupas Device dalībnieku Ruslanu Kuksinoviču, kura sarakstītā dziesma Do YA startējusi Radio SWH topā Priekšnams.

Sarunā ar izklaides portālu Mango jaunā vokāliste atklāja, ka ar grupas PeR puišiem Ralfu Eilandu, Edmundu Rasmani un Pēteri Upelnieku jau sen pazīstama. Dziedātājās māmiņa jau daudzus gadus vada estrādes studiju Aprīļa pilieni, kur dziedātprasmi apguvusi ne tikai Sabīne, bet arī viens no grupas PeR dalībniekiem un dziesmas Bye Bye mūzikas autors Riva.

Berezina uz jautājumu, vai viņa iet ar mērķi uzvarēt, noliedz šādu iespēju. Es neeju ar mērķi uzvarēt, bet gan iegūt jaunus draugus. Eirovīzija - tā ir pieredze. Man nepatīk tie mūziķi, kas iet tik pašpārliecināti uz šo konkursu, viņi pat staigā ar spiciem deguniem, tāpēc ka ir pārliecināti, ka uzvarēs. Ar mani tā nav. Man ir svarīga draudzība mūziķu vidū. Pērn sadraudzējos ar pirātiem (Grupu Pirates of the Sea. - Red. piez.) un iepazinu Roberto Meloni, sadraudzējos arī ar grupu Triānas parks," stāsta Berezina.

Dziesma, ko Berezina un PeR izpildīs, ir par atvadām no mīļotā puiša. Lai gan puisis ir pametis meiteni, viņa ir citās domās. Meitene ir iedomīga un uzskata, ka viņai bija jāpamet puisis nevis otrādi.

Bye Bye mūzikas un teksta autos ir jauns, talantīgs dziedātājs, komponists, tekstu autors un aktieris Markus Riva. Viņš muzikālo izglītību ieguvis Rīgas Doma kora skolā, piedalījies dažādos vokālistu konkursos.

2006. gada novembrī Riva līdzdarbojās Leonarda Bernstaina mūziklā Vestsaidas stāsts, atveidojot vienu no džetiem - amerikāņu grupējuma pārstāvi, kas cīnās pret otru ielu bandu - puertorikāņiem. Savukārt 2007. gadā šajā pašā mūziklā atzinīgi atveido spilgtu personāžu - bandas locekli Lecīgo. 2008. gada sākumā Markus piedalījies mūziklā Nožēlojamie, atveidojot Parīzes studentu.

2008. gada Eirovīzijas nacionālās atlasē tika iekļuvusi arī Rivas sarakstītā dziesma Download Your Dream, kuru izpildīja dziedātāja Lily.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!