Dziedātājs Edijs Melnis jeb vienkārši Edijs daudzu atmiņā palicis kā viens no spilgtākajiem muzikālā realitātes šova Talantu fabrika dalībniekiem. Lecīgs un iedomīgs – tā toreiz viņu raksturoja vairums televīzijas skatītāju.

Uzvedības dēļ viņu no šova gandrīz izraidīja, bet tagad, atceroties tos laikus, Edijs atzīst, ka pirms pieciem gadiem nav bijis pietiekami gudrs un pieļāvis daudzas kļūdas. Šova veidotāji to izmantojuši un par puisi radījuši pilnīgi nepareizu priekšstatu. Nesen Edijs atgriezās Latvijas mūzikā, prezentējos savu jauno dziesmu
So Beautiful
.

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Eddy_-_So_Beautiful.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Puisis uzsver, ka ir mainījies un kļuvis gudrāks. Viens gan jāsaka - viņa pašpārliecinātība nav izzudusi.

Starp citu, viņš ir viens no retajiem Latvijas mūziķiem, kas savulaik izmantojis miesassargu pakalpojumus, jo tūres laikā, kurā viņš devās pēc Fabrikas, puisim traucējusi meiteņu pastiprinātā uzmanība.

Šova laikā Edijs sevi dēvēja par Mežciema karali, bet tagad puisis dzīvo Rīgas klusajā centrā - vēstniecību rajonā, kā pats saka. Ar Ediju tiekamies piektdienas rītā, pāris stundas pirms Jaunā viļņa pēdējās atlases.

Kas tevi mudināja piedalīties starptautiskajā mūzikas konkursā Jaunais vilnis?

Sapnis sasniegt arvien vairāk un vairāk savā lauciņā un mūzikas karjerā. Es ļoti ceru šogad pārstāvēt Latviju. Ja tas izdosies, būšu ļoti laimīgs.

Vai starp atlases dalībniekiem ir kāds, ar kuru rēķinies kā ar spēcīgu konkurentu?

Kāda jēga man ir ar kādu rēķināties? Tur ir daži, kas dzied ļoti labi, bet es par to nedomāju. Es koncentrējos uz sevi un savu uzstāšanos un ceru, ka patikšu.

Ap dažādiem muzikāliem konkursiem bieži virmo runas, ka par kāda izpildītāja uzvaru jau sen ir samaksāts. Vai, piedaloties Jaunajā vilnī, tu par to uztraucies?

Varbūt arī ir izlemts, bet es ceru, ka varu vinnēt. Dzīvē visādi var gadīties - varbūt ir samaksāts par kādu citu, bet varbūt viņi izdzirdēs mani un iemīlēsies, un viņu domas mainīsies.

Ko tu darīji šajos gados kopš savas piedalīšanās Fabrikā?

Pabeidzu vidusskolu, jo tad, kad piedalījos Fabrikā, nekādi nevarēju to izdarīt. Pēc tam mani uzaicināja piedalīties Fabrikas muzikālajā teātrī, un atkal nekas nesanāca. Beidzot to paveicu. Vēl es mācījos, lasīju grāmatas, uzkrāju visādas gudrības.

Augstāko izglītību nedomāju iegūt. Savulaik gāju pie vokālajiem pedagogiem, trenēju savu vokālu, tāpat dejoju un attīstīju savas kustība, īsāk sakot, attīstīju savus talantus.

Vēl aizvien tev piekarināta birka fabrikants. Tas netraucē?

Es uzskatu, ka tas ir tikai uz laiku. Tie, kas pēc tam apstājās, arī palikuši kā fabrikanti. Tos, kas turpinās attīstīties un iet savu ceļu mūzikā, atcerēsies par viņu pašu darbiem.

Vai ar citiem šova dalībniekiem satiecies?

Jaunā viļņa atlasē satiku Aishu un Candy, bet draudzīgās attiecībās neesmu ne ar vienu. Kaut ko par viņiem uzzinu tikai tad, ja pa televizoru kaut ko parāda, citādi neko nezinu.

Kādā stilā šobrīd muzicē?

Es vēlos uzskatīt, ka pārstāvu r'n'b stilu. Varbūt kādam liekas, ka tas ir kaut kas cits.

Vai tevi nebiedē, ka Latvijā šis stils nav vajadzīgs?

Visam ir sākums, un es domāju, jā, ir vajadzīgs. Gribu domāt, ka varu Latvijā šim stilam izlauzt ceļu.

Kāpēc esi izvēlējies tieši šo stilu? Kāpēc ne, piemēram, r'n'b tuvo hiphopa stilu?

Es varu pateikt, kāpēc nedziedu hiphopu. Man ir balss, un tā kā talants tā kā dziedāt. Daudzi man ir teikuši, ka viņiem patīk, kā skan mana balss. Es par to daudz domāju un vienā grāmatā izlasīju atziņu, ka nevajag darīt to, kas sanāk labi, bet to, kas sanāk ideāli.

Hiphops man sanāk labi, bet lielāks talants man ir dziedāt. Kāpēc tieši r'n'b stils?! Tāpēc, ka viņš man liekas tāds stilīgs. Nevis vienkārši jāstāv un jādzied, bet tur var dejot, jo tur ir tāds bīts iekšā. Tāpēc arī izvēlējos šo stilu, tur es varu stilīgi dziedāt, stilīgi dejot un stilīgi izskatīties. Bet hiphops man patīk, un to es klausos.

Dziesmas raksti pats, un gatavojies izdot albumu. Kā top dziesmas?

Kā kuru reizi. Ir reizes, kad kāds man atsūta mūziku, un tas mani iedvesmo. Citreiz mani iedvesmo vienkārši kaut kas, es pat nezinu, kas, un man gribas kaut ko uzrakstīt. Dažreiz dziesma top pāris minūtēs, bet citreiz ilgi sēžu, visu ko iztēlojos un pierakstu pa rindiņai.

Vai tevi neuztrauc tas, ka šobrīd pieprasījums pēc māksliniekiem un viņu koncertiem krītas?

Es ticu, ka viss būs ļoti labi. Jā, man ir tāda liela ticība.

Vai tu bez mūzikas nodarbojies ar vēl kaut ko?

Lasu gudras grāmatas.

Nestrādā?

Nē, dzīvoju brīvi.

Vai ar mūziku vari nopelnīt pietiekami, lai izdzīvotu?

Es vēlos pats pelnīt naudu, bet šobrīd ir cilvēki, kas man palīdz, tic man un tam, ka varu sasniegt lielus mērķus. Šie cilvēki atbalsta visu, ko daru.

Nesen klausītājiem piedāvāji jaunu dziesmu So Beautiful. Katra mūziķa sapnis taču ir uztaisīt hītu, ko zina visi. Vai tu zini, kā uztaisīt labu hītu?

Dziesma, ko tikko izlaidu, ir iesildīšanās. Es zinu, ka tā ir laba un cilvēki viņu atcerēsies. Tas nebūs hīts, bet viņu zinās. Nākamā dziesma, ko jau esmu uzrakstījis un kurai drīz filmēšu klipu, būs hīts. Es tam ticu.

Par hītiem kļūst dziesmas par kaut ko patiesu. Piemēram, Fredijam Merkūrijam, kurš jau ilgu laiku ir pazīstams, ir dziesma Who Wants to Live Forever. Es uzskatu, ka tā ir patiesība, jo mēs varam dzīvot mūžīgi. Dziesmas, kuras ir par patiesību, paliek iekšā, un cilvēki zemapziņā zina, ka tā ir patiesība. Mana jaunā dziesma saucās We Are Angels, un tā arī ir patiesība, lai gan daudzi tam nenoticēs.

Neesi domājis kādu dziesmu uzrakstīt arī latviešu valodā?

Angļu valoda ir pasaules valoda, un es gribu, lai manas dziesmas saprot visi, tāpēc dziedu angliski. Bet saviem faniem es to izdarīšu.

Vairākkārt uzsver to, ka tici. Vai šī ticība ir saistīta ar kādu reliģiju?

Es nezinu, vai tas ir reliģiski, bet ar kaut ko tas ir saistīts. Es ticībām nesekoju, es vienkārši ticu.

Kā pavadi savu brīvo laiku?

Apmeklēju trenažieru zāli, atpūšos, satiekos ar meitenēm un draugiem.

Bet uz klubiem neej?

Neeju. Tur nav ko darīt. Tad jau es labāk guļu. Es nepīpēju un nelietoju alkoholu, man tur nav ko darīt. Ar draugiem pasēžam kādā restorānā, aizejam uz kino vai karuseļiem, pokeru pie kāda mājās uzspēlējam...

Vai tu piedalītos vēl kādā šovā, ja tev piedāvātu?

Ja tas nāks man par labu, tad - jā. Ekspedīcijā es gan simts punkti nebrauktu. Es nezinu, kā tur Donam gāja, bet es redzēju, ka pēc atgriešanās no Indijas viņš izskatījās savādāk. Man rādās iespaids, ka viņiem tur nav normāli dots ēst. Priekš kam man tas vajadzīgs? Karjerā man tas nekā nepalīdzēs. Principā es piekrītu visam, kas man nāk pa labu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!